Logo deventerpost.nl


Foto: Ronald Damen

Interactieve kerststal in de Broederenkerk

Deventer - In de R.K. Broederenkerk in Deventer is vanaf vrijdag 15 december de kerststal weer te bezichtigen. Dit jaar voor de derde keer in een bijzondere opzet. Over een oppervlakte van ruim 350 vierkante meter (de halve kerk is daarvoor gereserveerd) lopen de bezoekers letterlijk door het verhaal. Heel veel onderdelen zijn interactief. Dat betekent dat bezoekers, en met name kinderen, zelf van alles in beweging kunnen zetten door het indrukken van een knop. Zo verschijnt o.a. de engel Gabriel aan Maria, maken dieren geluid of begint het kampvuur bij het herdersveld te branden. Het doel is om op deze wijze de kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met het kerstverhaal.

Verschillende diorama’s beelden onderdelen van het verhaal uit. Men stapt letterlijk onder een grote stadspoort door het verhaal in, passeert de herberg, het dorpje Nazareth, de koningen met hun kamelen bij een tent in de woestijn om tenslotte aan het eind van de route bij de stal uit te komen. Het thema luidt dan ook: “Op weg naar de stal”. Onderweg zijn er voor de kinderen tal van spelletjes gemaakt. In de herberg kunnen kinderen naar believen knutselen.

De kerststal is te bezichtigen vanaf vrijdag 15 december tot en met 7 januari, dagelijks van 11.00 uur tot 16.00 uur. Op eerste kerstdag alleen na de viering tot 12.30 uur. Tweede kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten.

Meer berichten

Shopbox