Logo deventerpost.nl


Wintermarkt in Oude Molen

Oude Molen - Op zaterdag 9 december van 10.00 – 15.30 uur houden de 'Vrienden van de Molen' van Windkorenmolen De Leeuw, weer een uiterst sfeervolle wintermarkt rond deze molen aan de Oude Molenweg 3, Oude Molen (een buurtschap tussen Lettele en Bathmen), halverwege de N344-Holterweg-van Deventer naar Holten). 

 De inmiddels traditionele Wintermarkt op de tweede zaterdag van december belooft weer een heel gezellige markt te worden: Maar liefst vijfentwintig tafels met een groot assortiment december-gezelligheid. Het bezoek aan het plein wordt nog aangenamer gemaakt. De 'Vrienden van de molen' zorgen dat u, wat de inwendige mens betreft, niets tekort hoeft te komen: koffie, thee, chocolademelk, glühwein, limonades, soepen, koeken en oliebollen.


Ook zijn er  midwinterhoornblazers en het draaiorgeltje Die Ente. Ook gaat van start de in de hele streek fameuze oliebollenmarathon. Op deze dag 9 december maar ook op 16, 30 en 31 december zijn er volop versgebakken oliebollen te koop. Met name om met Oud/Nieuw verzekerd te zijn van oliebollen raden we u aan deze te bestellen: Op de markt, bij de molenwinkel, via het bestelformulier op de website (http://vrienden.oudemolen.net ) of uw bestelling door te geven via email naar vriendenvandemolen@gmail.com. 

Fameus zijn de oliebollen niet in het minst door gebruik van eerlijk meel van onze windkorenmolen De Leeuw zelf. Tonnie Moes, de molenaar, verstaat als een van de besten het vak van malen. In de jaarlijkse test van het Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde(AKG) werd het meel van De Leeuw dit jaar weer als beste getest. Dit meel, naast vele andere meelgerelateerde producten zijn te koop in het molenwinkeltje dat ook op deze dag geopend is.

Ten slotte is naast de molen op 9 december de kerstbomenverkoop al weer in volle gang. D
 

Meer berichten

Shopbox