Logo deventerpost.nl

Mindfit houdt KOPP-activiteit voor adolescenten en volwassenen

Deventer - Adolescenten die opgroeien in een gezin met een psychiatrische of verslaafde ouder hebben het niet gemakkelijk. Vaak is het moeilijk om zich los te maken van thuis. Jongeren blijven zich verantwoordelijk voelen voor hun zieke ouder of voor hun broertjes of zusjes. Een eigen leven leiden is niet gemakkelijk. Ook merken jongeren op deze leeftijd vaak dat opgroeien in zo'n gezin iets met je doet. Ze hebben bijvoorbeeld moeite om anderen te vertrouwen of om voor zichzelf op te komen. Vaak zijn ze erg zorgzaam naar anderen toe.
Voor deze jongeren, in de leeftijd van 16 t/m 25 jaar, organiseert Mindfit een gespreksgroep 'Nu jij!'. Doel van deze groep is om extra aandacht voor deze jongeren te hebben en hun een steuntje in de rug te geven.

In de gespreksgroep 'Nu jij!' ontmoeten adolescenten elkaar die allemaal een ouder hebben met psychiatrische problemen of een verslaving. Ze krijgen uitleg, tips en wisselen ervaringen met elkaar uit. Er zijn acht bijeenkomsten, waarvan de eerste is op dinsdagavond 12 februari, van 19.00 uur tot 20.30 uur. Voorafgaand aan deelname is er altijd een kennismakingsgesprek.
De bijeenkomsten vinden plaats bij Saxion in Deventer.

Voor aanmeldingen of meer informatie kunt u contact opnemen met Mindfit:
038-467 5 680 of wmo@mindfit.nl.

Meer berichten

Shopbox