Marijke Oude Tijdhof, toekomstig bewoonster en Liesbeth van Asten, directeur Rentree 'dopen' de grond in het Venenpark waar 13 woningen gebouwd worden.
Marijke Oude Tijdhof, toekomstig bewoonster en Liesbeth van Asten, directeur Rentree 'dopen' de grond in het Venenpark waar 13 woningen gebouwd worden.

Bouw gestart van CPO Venenpark

Deventer - De start van de bouw van dertien woningen in het Venenpark is gestart. De toekomstige bewoners hebben met elkaar, verenigd in vereniging CPO Venenpark (CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap), bepaald hoe de woningen eruit komen te zien. De groep koos een architect, Courage Architecten uit Apeldoorn en vervolgens aannemersbedrijf Kuipers uit Langeveen om de woningen te bouwen. Op 8 december is de start bouw gevierd samen met de toekomstige bewoners, begeleidende partijen IM-RO en USHI Kenniscentrum Bouwen, omwonenden en medewerkers van alle betrokken organisaties, waaronder gemeente Deventer en Rentree. 

De architect heeft de wensen van de groep geïnventariseerd. Daarnaast liet hij zich door de omgeving, het groen en het water inspireren. Hij kwam tot duurzame woningen met een  bijzondere vormgeving. De woningen lijken qua uiterlijk op elkaar, maar hebben verschillende plattegronden. 

Op de plek in het Venenpark, tussen de Maasstraat en de Amstellaan, worden dertien woningen gebouwd (vrijstaande, rijwoningen en twee-onder-één-kap). Doordat iedere woning anders is, krijgt het buurtje een gevarieerd en speels karakter. Door de gezamenlijke keuzes van de vereniging CPO Venenpark en de architect in onder andere uitstraling, ruimtelijkheid en  bouwmaterialen, oogt het als één geheel. Binnen is gezorgd voor maximaal licht en ruimte met behoud van privacy. 

De vereniging CPO Venenpark bestaat uit zes gezinnen/huishoudens. Van de dertien woningen zijn zeven woningen op 8 december in de verkoop gegaan. Voor meer informatie over de verkoop van deze woningen kan men terecht bij Ten Hag makelaars. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden