Babette Jansen (26) uit Deventet steekt haar helpende hand uit naar minder bedeelde moeders. ,,Het geeft een superfijn gevoel als je een ander kan helpen. Dat zouden meer mensen moeten doen." (foto Auke Pluim)
Babette Jansen (26) uit Deventet steekt haar helpende hand uit naar minder bedeelde moeders. ,,Het geeft een superfijn gevoel als je een ander kan helpen. Dat zouden meer mensen moeten doen." (foto Auke Pluim) (Foto: Auke Pluim)

M4M steuntje in de rug voor moeder

Deventer - ,,De waardering die je krijgt. Dat mensen blij zijn als er iemand naar ze luistert. Dat er iemand voor ze is." Het zijn voor Babette Jansen (26) uit Deventer de drijfveren om haar helpende hand uit te steken naar minder bedeelde moeders. ,,Het geeft een superfijn gevoel als je een ander kan helpen. Dat zouden meer mensen moeten doen."

Door Rudy Brouwer

In haar sociale kring was Babette altijd al best vrijgevig. ,,Kleding waar mijn kinderen en ikzelf uitgegroeid zijn, aan vrienden en familie. Of eten', noemt ze als voorbeelden. ,,Ik heb zelf ook een hoop ellende gehad en het altijd met maar een beetje moeten doen. Ik ondersteun nu mensen in zo'n zelfde situatie. Zelf heb ik zulke hulp nooit zozeer gehad, wat ik trouwens wel heel graag wilde."

Afgelopen zomer kreeg haar initiatief een enorme boost met een moedergroep op Facebook die al snel groeide naar ruim 6000 leden. ,,En die gingen elkaar onderling allemaal helpen. Het was geweldig om te zien dat iedereen ineens z'n huis ging opruimen en overbodige spullen gratis weggaf aan mensen die het echt hard nodig hebben."

De woning van Babette in de wijk Voorstad werd al snel te klein om alle ingezamelde spullen een plekje te geven. ,,Via antikraak kregen we de beschikking over een lokaal in de oude Huishoudschool aan de Diepenveenseweg. Vervolgens hebben we de Stichting M4M opgericht: Mommy's for mommy's. Maar we helpen niet alleen moeders, hoor; ook vaders en gezinnen."

Omdat de huidige locatie is opgezegd, ging de Deventerse op zoek naar een nieuwe plek. ,,Ik was bang om straks met al onze spulletjes op straat te staan. Via Ieder1 krijgen we nu tot eind maart 2018 onderdak in de wijk Borgele. Dat geeft wat extra tijd om verder te zoeken naar een pand waar we wat langer kunnen blijven zitten en van waaruit we verder kunnen groeien."

Babette vindt het erg om te zien dat veel mensen minder bedeeld zijn. ,,Voor hen is het belangrijk dat je iemand hebt die steun in de rug geeft. Die zegt: ik help je er doorheen. Wij hebben geen pot goud", lacht ze. ,,Maar we kunnen wel de regenboog laten zien."

Babette Jansen wil met haar Stichting M4M in 2018 meer activiteiten organiseren om 'minder bedeelde' moeders hun huis uit te krijgen. Zo is er voor zondag 14 januari een 'Mommyverwendag' gepland, waarop een aantal van hen gezellig in de watten zal worden gelegd met hapjes, drankjes, nagellak en maskertjes. Er is ruimte voor 30 moeders; aanmelden kan tot en met 31 december a.s. Meer info: www.stichtingm4m.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden