Foto: Michiel Bussink

Introductiecursus Zen in Salland: gratis proefles

Deventer - Op donderdag 18 januari begint de nieuwe introductiecursus van Zen in Salland, in het Boeddhistisch Centrum in Deventer. De eerste les is een gratis proefles. Na afloop kunnen deelnemers beslissen of ze verder willen met de introductiecursus.

In zeven wekelijkse bijeenkomsten van anderhalf uur leren deelnemers tijdens de introductiecursus mediteren: een geschikte meditatiehouding, een rustgevende ademhaling, het opbouwen van concentratie en het omgaan met opkomende gedachten en emoties tijdens de stilte van de meditatie. Ook wordt er ingegaan op het alledaagse leven in aandacht. Aan het eind van de cursus is er voldoende ervaring opgedaan om eventueel mee te doen met de doorlopende zen-meditatiegroep.

De lessen worden gegeven op donderdagavonden van 19.00 tot 20.30 uur in het Boeddhistisch Centrum Deventer “Het Pakhuis”, Raamstraat 59, Deventer.

Zen in Salland is een toonaangevend zencentrum in de regio en staat onder leiding van Jan Klungers, die officiële monniken- en lerarenwijding ontving. Behalve de introductiecursus en de wekelijkse meditatieavonden, verzorgt Zen in Salland ook stiltewandelingen, meerdaagse retraites en compassietrainingen.

Opgave voor de proefles en introductiecursus: zeninsalland@kpnmail.nl

0570 522437 (inspreken op de voicemail). Zie ook: www.zeninsallend.nl

Lees ook

Meer berichten