Marja Scheuermann komt tweemaal per week op het winkelcentrum. ,,Het wordt mooi, zeker weten. Maar het is op dit moment lastig om met de fiets bij de winkels te komen." (foto Auke Pluim)
Marja Scheuermann komt tweemaal per week op het winkelcentrum. ,,Het wordt mooi, zeker weten. Maar het is op dit moment lastig om met de fiets bij de winkels te komen." (foto Auke Pluim) (Foto: Auke Pluim)

Winkelcentrum Colmschate: ,,Het wordt alleen maar mooier''

Colmschate - Winkelcentrum Colmschate wordt mooi. Zeker weten. Maar eerst is het even zandhappen geblazen. En voor fietsers is het niet altijd even makkelijk om bij de winkels te komen. En waar is toch dat bomenlaantje bij Albert Heijn gebleven? Deventer Post vroeg een aantal klanten van het winkelcentrum hoe zij de grootscheepse verbouwing van dit moment ervaren.

Door Leo Polhuys

Marja Scheuermann komt tweemaal per week op het winkelcentrum. Door de wirwar van fietsen en winkelwagentjes kost het enige moeite om haar te spreken te krijgen. ,,Het wordt mooi, zeker weten. Maar het is op dit moment lastig om met de fiets bij de winkels te komen. Overal is de boel opgebroken en staan auto's. Met de fiets is het echt behelpen op dit moment. Maar goed, wij krijgen er een mooi winkelcentrum voor in de plaats. De verkeersafwikkeling in de buurt staat toch al onder druk omdat ze ook al bezig zijn met de aanleg van de tunnel onder de Oostriklaan.''

Kledingzaken

Bjorn en Daan zijn allebei zestien jaar. Beiden blijken tevreden klanten. Wat vinden zij als jongeren van het winkelcentrum? Bjorn, die in een van de winkels werkt,: ''Ik vind het goed dat het winkelcentrum wordt verbouwd en dat er meer parkeerplaatsen komen.''

Bomen verdwenen
Daan: ,,Er zijn wel bomen verdwenen maar als er meer klanten komen, is dat ook goed voor de winkeliers. Het is wel lastig dat mensen hun fiets moeilijk kwijt kunnen. Maar uiteindelijk wordt alles beter.''
Bjorn vindt het aanbod prima maar zou wel graag meer kledingzaken zien. Dat laatste is ook de wens van Diego Alfrink. Hij bezoekt het winkelcentrum dagelijks. en zegt: ,,Er zijn wel drie punten waar je je post kunt laten afhandelen maar op het gebied van kwalitatief goede kleding valt hier nog wel wat te verbeteren. Overigens: niet alleen voor fietsers, ook voor auto's is het lastig parkeren. En dat die bomen zijn verdwenen, ja, dat is wel jammer."

Het grootste deel van de parkeerplaatsen is gereed en bereikbaar. Inmiddels is gestart met de afronding van P-midden, recht voor Albert Heijn. De verwachting is dat dit stuk eind februari zijn afgerond. Een groot deel van het groen zal nog vóór het bloeiseizoen worden geplant. Wie op de hoogte wil blijven van de vernieuwingen kan kijken op: www.colmschate.com.

Meer berichten