Doe-het-zelf: muzikale wereldheerschappij via de Popronde

Deventer - Wees eens eerlijk: wat wil je als muzikant, band of producer? Juist: absolute wereldheerschappij! Daarom organiseert De Nieuwe Oost World Domination, een serie ontmoetingen voor muzikanten die serieus aan de slag willen met hun carrière. In de eerste editie van 2018 praten drie experts je bij over alle ins en outs van de Popronde. De avond begint om 19:00 uur in de bovenzaal van De Nieuwe Oost op de Bagijnenstraat 11 en entree is gratis.  

Veel ambitieuze artiesten en bands lopen op een bepaald moment in hun carrière tegen dezelfde punten aan: hoe word ik op de radio gedraaid? Hoe zorg ik dat ik geboekt wordt op de zomerfestivals? Hoe regel je je auteursrechten? Hoe kom ik in de Popronde selectie? Deze en meer vragen worden beantwoord bij World Domination, een reeks netwerkontmoetingen georganiseerd door De Nieuwe Oost. Toonaangevende muziekprofessionals worden daar live uitgevraagd door een presentator en het publiek. Aan het einde van de avond is er een demopanel, waarbij de aanwezige professionals reageren op enkele demo's die zijn meegenomen door artiesten uit het publiek. Zo kunnen zij hun muziek rechtstreeks onder de aandacht brengen bij de muziekindustrie.

Editie 5 op 8 februari
De vijfde editie van de serie World Domination is op donderdag 8 februari. Te gast zijn Chris Moorman (marketing, communicatie, promotie, pre-productie Popronde), Tim Coehoorn (Nausica) en Pip Blom. Zij vertellen live tijdens World Domination over hoe je alles uit de Popronde haalt. Wanneer schrijf je je eigenlijk in als act? Waar let de selectiecommissie op? Hoe zorg je voor een buzz rondom je Popronde optredens en hoe breng je jezelf onder de aandacht van boekers en programmeurs? Kortom: hoe zet je de Popronde nu echt slim in als onderdeel van je muzikale werelddominatie? 

De avond vindt plaats in de bovenzaal van de Nieuwe Oost op de Bagijnenstraat 11 in Deventer. De deuren gaan open om 19:00 uur en de avond start om 19:30 uur. De entree is gratis. World Domination vindt vier maal per jaar plaats en toegang is altijd gratis. De bijeenkomsten zijn afwisselend in Gelderland en Overijssel, kijk voor meer info op www.denieuwoost.nl.

World Domination: hoe haal ik alles uit de Popronde?
Datum:         donderdag 8 februari
Open:         19:00
Showtime:      19:30 tot 21:30
Locatie:         De Nieuwe Oost, Bagijnenstraat 11, Deventer
Entree:        gratis
Site:        www.denieuweoost.nl 

Meer voor talent in Oost-Nederland
World Domination is een initiatief van De Nieuwe Oost, de plek waar talent terecht kan voor verdieping en experiment. Met kennis, expertise en netwerk begeleiden zij een nieuwe generatie muzikanten en makers naar een zelfstandige beroepspraktijk. Vanuit Deventer, maar met oog op landelijk en internationaal bereik. De Nieuwe Oost is ontstaan uit de drie succesvolle productiehuizen in Oost-Nederland: Generale Oost uit Arnhem, productiehuis Oost-Nederland uit Deventer en Wintertuin uit Nijmegen. Samen hebben we een enorm netwerk en de slagkracht om te doen waar we voor staan: onderzoekende, onbegrensde kunstenaars de ruimte geven. Want zij zijn de smaakmakers van de toekomst.

Meer berichten