Voorlichting over omgaan met ADHD

Deventer - Op 19 februari houdt Mindfit in samenwerking met Wijkwinkel, een voorlichtingsavond over omgaan met ADHD. De avond vindt plaats in de Bibliotheek en Wijkwinkel Centrum aan de Brink en begint om 19.30 uur. De bijeenkomst is bedoeld voor  mantelzorgers en naastbetrokkenen van jongeren en volwassenen met ADHD, de toegang is gratis.

De veelbesproken ontwikkelingsstoornis ADHD uit zich op verschillende manieren. Hoewel de symptomen tijdens de puberteit en in de volwassenheid kunnen veranderen, houden de meeste mensen met ADHD er hun hele leven last van. Voor opvoeders, leraren of andere begeleiders van jongeren kunnen de symptomen tot frustratie of onzekerheid leiden in de begeleiding van het kind. ADHD gaat daarnaast ook vaak gepaard met hele mooie eigenschappen zoals creativiteit en grote talenten, die het verdienen om evengoed de ruimte te krijgen. 

Tijdens de avond krijgt u informatie over de stoornis ADHD en worden richtlijnen gegeven hoe ermee om te gaan. Ook zal er een ervaringsdeskundige aanwezig zijn om ervaringen met elkaar uit te wisselen. Er is ruime gelegenheid tot het stellen van vragen.

Praktische informatie
Maandag 19 februari 19.30-21.30 uur
Bibliotheek en Wijkwinkel Centrum | Brink 70 Deventer
Aanmelden: www.wijkwinkeldeventer.nl  (via agenda 19 februari) of telefoon 0570-675711.
 

Meer berichten