Seksuele weerbaarheid voor meiden met een licht verstandelijke beperking

Deventer - Meiden met een licht verstandelijke beperking zijn een kwetsbare groep. Hun beperking is vaak onzichtbaar. Door hun beperking overzien zij minder goed de consequenties van hun handelen en begrijpen ze niet altijd de (minder goede) bedoelingen van anderen. Dat maakt hen kwetsbaar. Zeker als het gaat om seksualiteit.

Uit onderzoek blijkt dan ook dat meiden en jonge vrouwen met een licht verstandelijke beperking 4 – 8 keer vaker te maken hebben met seksueel geweld en ander seksueel grensoverschrijdend gedrag. Daarnaast lopen meiden met LVB een groter risico op het krijgen van een soa of een onbedoelde zwangerschap.

Daarom start Praatjes enzo 2 maart 2018 met een Girls Talk+ training. Girls talk+ is een seksuele weerbaarheidstraining voor meisjes en jonge vrouwen met een licht verstandelijke beperking ter voorkoming van grensoverschrijdend gedrag en onbedoelde zwangerschap en soa's.
Deze training richt zich niet alleen op veilig vrijen en geslachtsgemeenschap, maar ook op het bevorderen van gewenste en prettige seksuele ervaringen, vrij van dwang, discriminatie en geweld. Zowel in real-life als op het internet. In de training leren de meiden voor zichzelf op te komen en hun grenzen aan te geven.

Het programma Girls Talk+ is door Rutgers ontwikkelt en werkt preventief en is opgenomen in de Databank Effectieve Jeugdinterventies.

Meer weten? Bel 0570-830220 Mail info@praatjesenzo.nl of kijk op https://www.praatjesenzo.nl/cursussen-en-workshops/

Meer berichten