Logo deventerpost.nl


Foto: Camerata Deventer

Camerata Deventer zoekt zingende mannen

Deventer - Camerata Deventer zingt begin 2018 een programma van oude en moderne madrigalen. Daarvoor zijn zij op zoek naar versterking van met name tenoren en bassen.

Belangstellenden zijn uitgenodigd voor een open repetitie op 12 februari aanstaande om 20:00 uur in het parochiehuis van de Broederenkerk in Deventer. Meer info via de website of info@camerata-deventer.nl.

Het einde van de zestiende eeuw is het toneel van vele veranderingen. Zo ook in de muziek. De reformatie leidt tot een nieuw aandacht voor de tekst. Machtige handelshuizen en stadstaatjes en het ontstaan van een burgerij als derde klasse maken de weg vrij voor amateur muziek. Kunstenaars, waaronder musici en componisten, bekwamen zich in verschillende kunstvormen. En overbrengen van gevoelens en beleving wordt een belangrijk doel van de kunst. In dit krachtenveld ontstaat de madrigaal. Een meerstemmig lied op een poëtische tekst, waarin 'woord schilderen' (het onderschrijven van de tekst in muziek) een belangrijke rol speelt.

Deze spannende periode in de (muziek)geschiedenis willen we met Camerata Deventer verkennen. Wilt u meedoen met deze verkenningstocht? Kijk dan op www.camerata-deventer.nl of stuur ons een email voor meer informatie.

Reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox