Foto: Isabelle Renate la Poutré

Deventer singer-songwriters maken levenslied voor ouderen

Deventer - Ouderen uit Deventer vertellen hun levensverhaal aan jonge Deventer Singer-songwriters.

Dit idee komt van het project Krasse Fratsen van Fit-ART om ouderen met elkaar te verbinden door kunst. Zo kwam het dat Lise Low, Maarten van Veen, Vera Bon, Simone Holsbeek, Stef Tijhaar en Bastiaan van Vuren op bezoek gingen bij Tijme de Boer, Nol van de Haterd, Rob Kalay, Bert Kraayenzank en Dick Achtereekte. Veel verhalen kwamen los, mooie gesprekken met nieuwe vragen met nieuwe antwoorden. Nieuwe nieuwsgierigheid naar de rode draad in jouw leven. De singer-songwriters schreven stuk-voor-stuk mooie liedjes, ieder in hun eigen stijl en uitvoering. Het was superspannend om het lied terug te brengen, want wat zouden hun vertellers ervan vinden. Maar het was steeds een schot in de roos, qua muziek, maar ook zo mooi om je leven in een lied te horen! Wij zijn blij dat Isabelle Renate la Poutré deze geluksmomenten heeft vastgelegd op film.

Onze Krasse Fratsliedjes zijn te mooi om voor onszelf te houden en daarom delen we ze graag met publiek. Met ook het Krasse Fratsenkoor erbij olv Karel Tadema en Sjoke Wassenaar. Zij schreven hun eigen lied. Liedjes en films zijn - onder regie van Gabriëlle Groothuis - geïntegreerd tot een mooie voorstelling:

Lunchconcert: zondag 18 februari om 12 uur in de Deventer Schouwburg. Kaartjes €10 (incl. lunch), kinderen €5; peuters en kleuters gratis. Bestellen via AANMELDEN@FITART.NL of via Fit-ART: Anita Kunst 06-13406842 of Tineke Posthumus 06-28578131 .

Krasse Fratsen is een project van Fit-ART ism Deventer kunstenaars: Wij dagen ouderen uit om samen met ons kunstzinnig aan de slag te gaan. Want samen kunst maken geeft de kracht van plezier, houdt je brein lenig, verbreedt je horizon, brengt nieuwe ontmoetingen en geeft zin in en aan de dag! www.fitart.nl

Krasse Fratsen wordt gesteund door de gemeente Deventer, provincie Overijssel, Fonds Nuts Ohra, Sluyterman van Loo, RCOAK en VSBfonds.

Meer berichten