Het 7e Steenen Kruis GO Toernooi

Deventer - Op zondag 25 februari houdt Go Club Salland haar 7e toernooi. Deze go-club uit Deventer (met vaste speellocatie in de Fermerie) nodigt spelers en belangstellenden uit in uitspanning De Lepelaar aan de Boxbergerweg in Olst. Dat is circa 100 meter van het Steenen Kruis, vandaar de naam van dit toernooi.

Het toernooi bestaat uit 5 ronden, gespeeld op 1 dag. De partijen worden gespeeld met 30 minuten bedenktijd per persoon. Door de korte bedenktijd is het toernooi ook zeer geschikt voor de minder sterkere, en de jeugdspelers. Inschrijven vóór 10.45 uur, de eerste ronde start om 11.00 uur. Inschrijfgeld is € 10,-. Prijsuitreiking rond 17.00 uur.

Go is een denksport die uit Azië afkomstig is. In Nederland is een groeiende populariteit te zien van dit strategische bordspel. Vele clubs, waaronder inmiddels ook Go Club Salland, hebben hun eigen toernooi. Go is recentelijk veel in het nieuws geweest omdat Google in staat bleek een computerprogramma te ontwikkelen dat de wereldkampioen kon verslaan. Dat je als mens nog steeds heel veel plezier aan dit fascinerende spel kunt beleven, ziet u op zondag 25 februari in De Lepelaar! Kom gerust kijken, ook als u alleen een keer wil zien wat dit spel inhoudt, er is altijd iemand bereid om uitleg te geven.

Kijk voor meer informatie en eventueel via de website inschrijven voor het toernooi, op www.goclubsalland.nl.

Meer berichten