Behalve Angel Idzes zijn ook de 18-jarige Angelyca van der Poorten en de 17-jarige Ekaterina Ksenzova uit Deventer doorgedrongen tot de finale van Miss Overijssel 2018. (foto: Simone Groot Lipman / indebuurt.nl)
Behalve Angel Idzes zijn ook de 18-jarige Angelyca van der Poorten en de 17-jarige Ekaterina Ksenzova uit Deventer doorgedrongen tot de finale van Miss Overijssel 2018. (foto: Simone Groot Lipman / indebuurt.nl) (Foto: Simone Groot Lipman / indebuurt.nl)

Stuk voor stuk enorm leuke meiden

Deventer - ,,Je bent zoals je bent", glimlacht Angel Idzes vriendelijk. ,,What you see is what you get. Ik ben zo. Zoals ik hier sta, zoals je me meemaakt. Zo bén ik ook. Nuchter, gewoon, heel eerlijk en vriendelijk. Dat is niet opgevoerd. Het is geen act."

Door Rudy Brouwer

,,Gewoon jezelf blijven", is volgens de 21-jarige Deventerse de beste manier om half mei hoge ogen te gooien in de finale van de Miss Beauty Overijssel 2018 verkiezing. ,,De andere twaalf finalisten zijn stuk voor stuk natuurlijk ook leuke meiden en iedereen heeft wel iets anders dat haar typeert. Maar iedereen helpt elkaar. Het is niet dat de één veel meer ervaren is dan een ander. Je leert van elkaar en het is gewoon gezellig. Uiteindelijk wil iedereen uiteraard wel winnen."

Toch, als klein meisje, vond de universitair studente Rechten het vroeger wel leuk om showtjes op te voeren. ,,Dat was wel grappig. Altijd als we thuis verjaardagen hadden, vond ik het leuk om me te verkleden. Om een soort modeshowtjes te houden. Of een bandje na te doen. Ik liep ook vaak met een prinsessenjurkje aan. Veel meisjes vinden dat toch leuk op jonge leeftijd en dat had ik ook wel. Ik hield er eigenlijk toen altijd al wel van om ervoor te zorgen dat ik er mooi uitzie."

Maar het gaat niet alleen om hoe je eruit ziet. Weet Angel. ,,Het gaat om het totale plaatje. Ook je karakter. En of je intelligent bent. Bij de casting kreeg ik de vraag wat mijn vriend ervan vindt, dat ik mee doe. Dat was eigenlijk heel eenvoudig om te beantwoorden. Makkelijker dan ik had verwacht. Ik zei dat hij me steunt in de dingen die ík leuk vind. Als ik iets leuk vind, moet ik dat vooral gewoon doen, vindt hij. Nu kun je het doen, je bent jong. Dat heb ik geantwoord en dat ging gelukkig goed."

Hoewel het studeren in Utrecht veel tijd vraagt en ze dagelijks wel even op de manege bij haar paard te vinden is, wil Angel 100% gaan voor de Beauty-titel. ,,Eerst dit maar eens; iets wat ik heel graag wil. En nadat ik mijn opleiding heb afgerond, wil ik het liefst advocaat worden."

Behalve Angel Idzes (sms: Poll Overijssel Angel naar 3010) zijn ook de 18-jarige Angelyca van der Poorten (sms: Poll Overijssel Angelyca naar 3010) en de 17-jarige Ekaterina Ksenzova (sms: Poll Overijssel Ekaterina naar 3010) uit Deventer doorgedrongen tot de finale van Miss Overijssel 2018. Angel zal op 12 mei in Almelo strijden om de titel Miss Beauty en de jongere twee meiden voor de titel Miss Teen.

Meer berichten