Logo deventerpost.nl

Boekenverkoop Etty Hillesum Centrum: opbrengst verkoop voor vernieuwing centrum

Deventer - Het Etty Hillesum Centrum vernieuwt. De tentoonstellingen en educatieprogramma's worden gemoderniseerd en het pand wordt verbouwd. Een flinke opruiming is onderdeel van die vernieuwing. Een groot aantal boeken uit het documentatiecentrum van het Etty Hillesum Centrum worden nu te koop aangeboden. De verkoop vindt plaats op zaterdag 17 maart, 11.00-16.00 uur, in het Etty Hillesumcentrum, Roggestraat 3.

Boeken, sieraden, schilderijen Een groot aantal boeken, onder andere over de Tweede Wereldoorlog, over Jodenvervolging, het Joodse leven en Etty Hillesum worden verkocht.
Daarnaast worden er ook sieraden en schilderijen verkocht. Het gaat om onder andere zilveren kettingen, oorbellen, armbanden, halfedelstenen, parels en antieke sieraden. Schilder Joke van Amerongen stelt schilderijen beschikbaar voor deze verkoop – voornamelijk stillevens in aquarel en olie.
De opbrengst van deze verkoop is bestemd voor de vernieuwing.


Het Etty Hillesum Centrum slaat een brug tussen de verschillende bevolkingsgroepen, en stimuleert dat we elkaar leren kennen en begrijpen. Daarmee is het EHC een laboratorium voor de samenleving. De vernieuwing gaat zorgen voor een betere verbinding tussen het heden en het verleden en een centrum waar iedereen zich welkom voelt. Daarnaast wordt het Meldpunt Discriminatie, onderdeel van het EHC, verder uitgebouwd.

Meer berichten


Shopbox