Na het overlijden van Bo richtte Patty Minnée (links) samen met haar man Peter een stichting op ter nagedachtenis aan hun dochter. Oom én chef-kok Pascal van Dijk draagt zijn steentje bij aan de stichting door een diner te koken. (foto Auke Pluim)
Na het overlijden van Bo richtte Patty Minnée (links) samen met haar man Peter een stichting op ter nagedachtenis aan hun dochter. Oom én chef-kok Pascal van Dijk draagt zijn steentje bij aan de stichting door een diner te koken. (foto Auke Pluim) (Foto: Auke Pluim)

Charity Diner voor Stichting Bo Minnée

Schalkhaar - ,,Bo en ik waren twee handen op één buik", glundert Pascal van Dijk over zijn lievelingsnichtje dat in 2014 op 12-jarige leeftijd overleed aan een hersentumor. ,,Daarom ben ik er zo bij betrokken. Ja, het is mijn beroep: chef-kok. Maar bij zo'n Charity Diner voor Bo, voor 250 man, ben ik zenuwachtiger dan wanneer ik voor mijn werk voor 750 gasten moet koken. Dán kook ik als kok. Nu meer als oom."

Door Rudy Brouwer

Na het overlijden van Bo richtte Patty Minnée samen met haar man Peter een stichting op ter nagedachtenis aan hun dochter. ,,Mijn zus is acties op touw gaan zetten om de stichting Kinderen Kankervrij te sponsoren. Tijdens de ziekte van Bo zijn ze tegen zóveel dingen aangelopen bij instanties. Wat wordt wél en, vooral, wat wordt níet vergoed? Alles duurt vaak maanden. Een week na het overlijden van Bo kwam pas de brief dat haar PGB was goedgekeurd…"

Van Dijk bedacht hoe hij zijn steentje kon bijdragen. ,,Laat ik gewoon dát doen waar ik goed in ben: een diner organiseren." En zo ontstond in 2014 het Bo Minnée Charity Diner, dat dit jaar voor de vierde keer op de agenda staat. ,,Het groeit nog elk jaar; we bieden plek aan maximaal 250 gasten. Het moet niet te massaal worden en ook gewoon een gezellige avond blijven."

De stichting Bo Minnée krijgt veel aanvragen en wil zoveel mogelijk gezinnen van ernstig zieke kinderen helpen. ,,Maar het blijft financieel puzzelen", merkt Patty. ,,We ondersteunen bij praktische zaken door kosten voor bijvoorbeeld reizen, verblijf en boodschappen op ons te nemen als de gemeente of verzekeraar die kosten níet dekt. Zo geven we ouders een klein beetje rust."
,,De afgelopen jaren zijn er zo tientallen gezinnen geholpen", vertelt haar broer. ,,Op dit moment worden vijf gezinnen actief ondersteund. Dat gaat van een pak luiers tot een haarstuk of een elektrische fiets. Naast alle zorgen en angsten hebben gezinnen met een ernstig ziek kind vaak te maken met oplopende kosten en minder inkomsten. Aanvragen komen via via binnen. Getroffen gezinnen durven zelf vaak niet om hulp te vragen. Die schamen zich daarvoor."

Op dinsdag 24 april a.s. vindt het Bo Minnée Charity Diner 2018 plaats. In de geweldige ambiance van de Lebuïnuskerk verzorgen chef-kok Pascal van Dijk (restaurant Boas) en gastheer Ton van Til (Bosrestaurant Joppe) een prachtig 3-gangen diner met drankjes en live muziek. Kosten: 50 euro per persoon. Aanmelden kan nog via: stichtingbominnee@hotmail.com o.v.v. Charity Diner 2018. Zie www.stichtingbominnee.nl.

Meer berichten