Rudi Meulemans over de 'vergeten' schrijver Glenway Wescott

Rudi Meuleman
Rudi Meuleman (Foto: Ivan Put)

Deventer - Rudi Meulemans vertelt over zijn bevlogen zoektocht naar de schrijver Glenway Wescott (1901-1987) op vrijdag 13 april. Precies één jaar en één dag na het overlijden van Jos Wijnhoven, antiquaar, kenner van (oude) boeken, kunst en cultuur, gedreven organisator en liefdevol mens. 
 
'Voorbij de grenzen' van Meulemans is het verslag van een fascinerende literaire pelgrimage, maar ook een intiem portret van het literaire en artistieke leven in het Amerika van voor en na de Tweede Wereldoorlog. Gaandeweg gaat Meulemans steeds meer affiniteit voelen met de overleden schrijver. Is een vriendschap over de dood heen mogelijk? Wescott had een beroemde vriendenkring: E.M. Forster, Truman Capote, Jean Cocteau, Isadora Duncan, Henri Matisse en William Somerset Maugham. Monroe Wheeler (directeur - MOMA) was zijn levensgezel. Hij schrijft over een periode die Jos zeer na aan het hart lag.

Met een jaarlijks terugkerende lezing delen we Jos' passie voor schrijvers, schrijven, kunst en cultuur. Jos was vele jaren actief in de stad. Hij trad daarbij niet op de voorgrond. Jos had inhoudelijk goede ideeën en je kon altijd op zijn inzet rekenen bij de Boekenweek, de Kinderboekenweek, het Dickensfestijn, de activiteiten van het COC Deventer en meer… Achter de Boekenbeurs in de kerk was híj de drijvende kracht. Daarnaast nam hij alle tijd als het om 'zijn' boeken ging. Met een goede neus voor het vinden van uitzonderlijke exemplaren. Hij deelde zijn liefde voor en kennis van mooie en zeldzame antiquarische boeken graag met anderen. Dat werkte aanstekelijk!

De organisatie is in handen van COC Deventer, Netwerk Deventer Boekenstad en de Deventer Boekenweek.

Vrijdag 13 april 2018 20.00 uur 
Bibliotheek Deventer, Brink 70
Vanaf 19.30 inloop optreden van de Neighbour Sisters.

Entree € 5,00 inclusief drankje in de pauze
Tickets www.obdeventer.nl
 

Meer berichten