Speciaal voor ouderen: de betoverende wereld van Mythen

Deventer - Ouderen kunnen ook naar de bijzondere tentoonstelling Mythen. Kunstenaar Othilia Verdurmen uit Deventer creëert een toverachtige, magische wereld met bewegelijk licht, zachte geluiden en veel kleur. De expo 'MYTHEN' is in de Bergkerk. Voor ouderen zijn er speciale zachte zitplaatsen. In samenwerking met Stichting Vier het Leven worden ouderen begeleid door vrijwilligers naar deze tentoonstelling.


Mythen is een tentoonstelling met grote installaties, sculpturen, maskers, foto's en films en vertolkt oerverhalen die universele thema's uitbeelden. Kijk naar de kleurrijke vuurvogel die door het vuur moet gaan om opnieuw ter wereld te komen. Luister naar klanklandschappen die tot de verbeelding spreken en ontdek in het telkens veranderende licht nieuwe vormen, kleuren en details.

Bezoek Mythen inclusief begeleiding voor ouderen
Voor ouderen zijn 3 verschillende dagen georganiseerd dat zij van deur tot deur begeleid worden naar de tentoonstelling Mythen: 26 april, 31 mei en 14 juni.
Op donderdagmiddag 26 april is inclusief uitleg en bezoek tentoonstelling.

Op 31 mei in de avond samen met zangeres Greetje Bijma. Zij weet bijna buitenaardse klanken te produceren die je diep van binnen raken, waardoor je als luisteraar in een fantasiewereld betreedt. Zij zal zich tijdens haar optreden door het kunstwerk laten inspireren.

Op 14 juni speelt 's avonds Polo de Haas Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Het stuk lijkt uit het niets te ontstaan en sleept de luisteraar mee in een eindeloze stroom van variaties. Ten Holt verbindt zo tijd, ruimte en muziek. Thema's die ook terug te vinden zijn in de Vuurvogel van Othilia Verdurmen.

Wat is Vier het Leven?
Onder het motto 'samen uit, samen genieten' organiseert Vier het Leven culturele uitjes met begeleiding voor ouderen die dit niet meer zelfstandig kunnen ondernemen.

Deelnemende ouderen worden door vrijwilligers persoonlijk thuis opgehaald en weer thuis gebracht. Samen genieten ze van een voorstelling en altijd twee consumpties, waarmee het arrangement een compleet verzorgd en ontspannen uitje is. Vier het Leven stelt het programma samen uit het aanbod van theaters, musea en film. Op deze manier maken ouderen zelf de keus naar welke voorstelling zij willen gaan.

Voor de expo Mythen kunnen ouderen zich aanmelden via de website www.4hetleven.nl of telefonisch 035-524 51 56.
De kosten zijn €15,00 (26 april) en €30,00 (31 mei en 14 juni) en is inclusief toegang, begeleiding, vervoer en een kopje koffie/thee bij binnenkomst en drankje na afloop.

Meer berichten