Pabostudenten strijden om finaleplek voorleeswedstrijd

Deventer - Op dinsdag 17 april vindt de provinciale finale plaats van de Pabo Voorleeswedstrijd in Gelderland en Overijssel.  Tijdens deze provinciale finale zullen vier  finalisten uit Overijssel en drie finalisten uit Gelderland  het tegen elkaar opnemen om de finaleplek te bemachtigen. De provinciale finale vindt plaats in 'De Fermerie', Muggeplein 9 te Deventer en begint om 19.00 uur. De organisatie is in handen van Rijnbrink, provinciale ondersteuningsorganisatie voor Bibliotheken en culturele instellingen in Gelderland en Overijssel.

Op donderdag  31 mei 2018 mogen de winnaars het vervolgens opnemen tegen de andere tien provinciale voorleeskampioenen tijdens de landelijke finale van de Pabo Voorleeswedstrijd. Deze feestelijke finale wordt gehouden in het Huis in Utrecht en begint om 18.30 uur. 

De Pabo Voorleeswedstrijd
De Pabo Voorleeswedstrijd is een voorleeswedstrijd voor pabostudenten. De wedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken en Stichting entoen.nu. Van aankomende leerkrachten wordt verwacht dat zij kennis opdoen van kinder- en jeugdliteratuur en leren hoe ze moeten voorlezen. Met deze wedstrijd willen de betrokken organisaties pabostudenten enthousiasmeren voor kinder- en jeugdboeken zodat zij dit op hun (stage)school kunnen overbrengen aan hun leerlingen. De Pabo Voorleeswedstrijd  wordt financieel mogelijk gemaakt door Kunst van Lezen. 

De deelnemers uit Gelderland zijn: 
-    Nino Janssen,    HAN Nijmegen
-    Burca Aslan, HAN Arnhem
-    Merel Simmelink,  Iselinge Hogeschool Doetinchem

De deelnemers uit Overijssel zijn:     
-    Julian Pattynama, Saxion Deventer
-    Renee van Rijswijk, Katholieke Pabo Zwolle
-    Sjors Ordelmans,  Windesheim Zwolle
-    Maaike Kok, APO Saxion Enschede
 

Meer berichten