(Fotograaf Ritse Gierveld; copyright ontwerp: Jennie Preuter)
(Fotograaf Ritse Gierveld; copyright ontwerp: Jennie Preuter) (Foto: Gerreke van den Bosch)

Juwelen in kant schitteren in kerk

Deventer - De ontwerpgroep 'Kan't Anders' onder leiding van Els Goor laat deze week kant op een andere, moderne en nieuwe manier zien in de Lebuinuskerk.

Het laatste jaar heeft de ontwerpgroep van atelier 'Elisabeth' bestaande uit Diny Freriks, Ans Fikkert, Erna Futselaar, Nienke Mooijweer, Jennie Preuter en Miriam van der Zwet alles uit de kast gehaald om tot de mooiste kunststukken te komen. Van donderdag 19 april tot en met zaterdag 21 april is het allemaal te zien in de Lebuinuskerk in Deventer tijdens het Kantfestival van de Landelijke Organisatie Kant Kunst (LOKK). Het thema van het jubileumfestival is 'Kantjuwelen.'

Materialen als linnengaren, aluminiumdraad, porselein en kralen worden verwerkt tot unieke pronkstukken. Wanneer dit gebeurt in de sfeer en kleurenpalet van een schilderij van Johannes Vermeer 'het meisje met de parel' geeft het een bijzonder effect.
De technieken van het oude ambacht en bewerkingen als vouwen, vlechten en keramiek worden op bijzondere wijze samengevoegd. Juwelen als hoofdtooi, armband, extension of als necklace, halsketting, kraag of armstuk en dat allemaal gemaakt met eigentijds kant.

Jubileumfestival LOKK "Kantjuwelen"; Lebuinuskerk, Grote Kerkhof 42, 7411 PE Deventer
Donderdag 19 t/m zaterdag 21 april 2018.

Meer berichten