Laurens Jeurnink en Marlieke ten Velde bij de 500 km Ronald McDonald Homeride. ,,Deze fietstocht is een soort afsluiting voor ons. We kunnen bovendien geld inzamelen en op die manier iets terugdoen voor alle goede zorgen van het Ronald McDonald Huis." (foto Auke Pluim)
Laurens Jeurnink en Marlieke ten Velde bij de 500 km Ronald McDonald Homeride. ,,Deze fietstocht is een soort afsluiting voor ons. We kunnen bovendien geld inzamelen en op die manier iets terugdoen voor alle goede zorgen van het Ronald McDonald Huis." (foto Auke Pluim) (Foto: Auke Pluim)

Afsluiting van alle zorgen om Anna

DEVENTER – ,,Bij aankomst had ik geen flauw benul wat ze in het Ronald McDonald Huis voor ons konden betekenen", bekent Laurens Jeurnink. ,,Ik wist dat we er een kamer kregen. Maar alle liefde die je daar krijgt en alle aandacht.. Het gevoel dat ze je geven dat je gewoon een tweede huis hebt; dat is geweldig."

Door Rudy Brouwer

Na de vroeggeboorte van hun dochter Anna woonden Laurens en Marlieke eind 2016 vijf maanden tegenover het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. ,,Die hele periode is enorm spannend geweest", huivert Laurens (34). ,,Anna heeft heel veel tegenslagen gehad. Daar heeft ze zich superknap doorheen gevochten. We hebben een paar keer moeten ervaren dat de situatie zó kritisch was dat we 's nachts werden opgeroepen. Het is dan geen optie om te gaan pendelen tussen Deventer en Utrecht."


Rust
Laurens kende de Ronald McDonald huizen tot dan toe alleen van de glazen fooienhuisjes die je naast de kassa's van de gelijknamige fastfoodketen ziet. ,,Niet dat ik daar zo vaak kom, maar ik had er wel eens iets ingegooid. Je bedenkt dan niet dat je er zelf ooit moet verblijven. Het huis heeft ons een veilige situatie en rust geboden. Een plek om je samen even terug te trekken, of met anderen te kunnen praten. Zowel met vrijwilligers als met medebewoners."


Emoties
Onlangs waren Laurens en zijn Marlieke weer even terug in Utrecht. ,,Voor een rondleiding met het team waarmee we in juni meedoen aan de sponsortocht HomeRide; haar vriendinnen en mijn collega's. Zij kenden het huis alleen maar van verhalen van ons. Nu konden ze het met eigen ogen zien. Anna is al bijna twee jaar en het gaat goed met haar. Ze gaat ons straks verwelkomen bij de finish. Ik denk wel dat er dan iets bij ons los komt", slikt Laurens. ,,Dezelfde emoties die we toen in 2016 hebben gevoeld. Deze fietstocht is een soort afsluiting voor ons. We kunnen bovendien geld inzamelen en op die manier iets terugdoen voor alle goede zorgen van het Ronald McDonald Huis. Dat voelt echt heel erg goed."

Laurens Jeurnink en zijn vriendin Marlieke ten Velde gaan op 23 en 24 juni a.s. de uitdaging aan om een fietstocht van 500 kilometer te volbrengen binnen 24 uur. Het jonge stel uit Deventer zamelt tijdens de sponsoractie HomeRide geld in voor het Ronald McDonald Huis in Utrecht waar het na de vroeggeboorte van hun dochter Anna in 2016 vijf maanden verbleef. Doneren: www.homeride.nl/nl/teams/juncker-bike-parts-anna

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden