Foto: Ellywa - wikipedia.
Foto: Ellywa - wikipedia. (Foto: Ellywa-Wikipedia)

Onkruid intensiever aangepakt

Deventer - Het onkruid wordt deze zomer intensiever aangepakt nadat de gemeenteraad het budget hiervoor fors heeft verhoogd. Een weedsteamer, een apparaat dat door middel van hete stoom onkruid bestrijdt, en extra inzet van vier onkruidborstels en drie veegwagens gaan hiervoor zorgen.

Verantwoordelijk wethouder Frits Rorink: "De verwachting is dat we hiermee het beeld fors kunnen verbeteren. We gaan het effect goed in de gaten houden en kunnen de aanpak zo nodig nog bijstellen."

Sinds 2013 gebruikt de gemeente geen gif meer bij de onkruidbestrijding. Daardoor nam het onkruid in de jaren erna toe. Nu het budget is verhoogd van € 110.000 met € 300.000 naar € 410.000 kan intensiever onkruid worden bestreden door Circulus Berkel. Onkruidbestrijding zonder gif is aanzienlijk duurder.

Het komende seizoen wordt goed gekeken of de nieuwe aanpak overal ook daadwerkelijk tot het gewenste resultaat leidt en of de inzet nog eventueel moet worden aangepast.

Daarnaast worden ook bewoners gestimuleerd om zich in te zetten. Denk daarbij aan het tijdelijk autovrij maken van straten zodat de machines overal goed bij kunnen of aan het onkruidvrij maken van de erfgrens.

Meer berichten