Logo deventerpost.nl


Ton Holtslag en Agnes Brinkhof van Duurzaam Diepenveen vertellen dat elektrisch autorijden steeds haalbaarder wordt.  ''De kosten van de accu's dalen en je komt steeds verder met een elektrische auto.''(Foto: Auke Pluim)
Ton Holtslag en Agnes Brinkhof van Duurzaam Diepenveen vertellen dat elektrisch autorijden steeds haalbaarder wordt. ''De kosten van de accu's dalen en je komt steeds verder met een elektrische auto.''(Foto: Auke Pluim) (Foto: Auke Pluim)

Elektrisch autorijden - iets voor mij?

Diepenveen - In het Hof van Salland in Diepenveen wordt dinsdagavond 19 juni een informatie avond gehouden over elektrisch autorijden. De organisatie is in handen van Duurzaam Diepenveen. Tijdens de bijeenkomst zijn elektrische auto's van verschillende merken aanwezig en ook is het mogelijk, een proefritje te maken in een auto van Pouw.

Door Leo Polhuys

Ton Holtslag en Agnes Brinkhof van Duurzaam Diepenveen vertellen dat elektrisch autorijden steeds haalbaarder wordt. ''De kosten van de accu's dalen en je komt steeds verder met een elektrische auto.'' Ook het aantal laadpalen breidt zich snel uit. Vaak denken mensen dat een elektrische auto duurder is dan een exemplaar dat op benzine rijdt. ''Niets is minder waar, ''zeggen Ton en Agnes. ''Er zijn veel minder slijtende delen, je hebt dus minder reparaties en kosten. Wij zien dat er in Diepenveen veel auto's zijn, vaak ook tweede auto's. Misschien zijn er best mensen die elektrisch willen rijden. Dat kunnen we dan op 19 juni inventariseren.''


Volgende generaties
Volgens Ton en Agnes begint ook in Diepenveen het besef steeds meer door te dringen dat de wereld ook voor toekomstige generaties leefbaar moet zijn. ''Met het vingertje wijzen heeft geen zin. Iedereen kan echter iets doen dat bij zijn situatie past. Zo zie je in Diepenveen bijvoorbeeld steeds meer zonnepanelen en we zijn ervan overtuigd dat er ook steeds meer elektrische auto's komen.'' De gemeente bekijkt op dit moment de mogelijk tot plaatsing van zes laadpalen in Diepenveen.

Elektrisch autorijden is slechts een van de activiteiten uit het jaarplan van Duurzaam Diepenveen. Andere onderdelen zijn onder meer de promotie van zonnepanelen en het soepcafe waarbij op verschillende locaties voedsel wordt aangeboden dat over datum maar nog heel goed eetbaar is. Ook autodelen is onderdeel van het jaarplan. ''Wij hebben nu een gezamenlijke auto op benzine. Als deze zijn tijd heeft gehad, zouden we natuurlijk ook een elektrische auto kunnen delen. Samen dingen delen maakt het leven leuker. Het werkt ook goed, als je duidelijke afspraken maakt.''Ook afkoppeling van regenwater is een activiteit van Duurzaam Diepenveen. De bijeenkomst op 19 juni begint om 19.30 uur en duurt tot 22.00 uur. Naast Natuur en Milieu Overijssel wordt voorlichting gegeven door elektrisch autorijder Gildo Wanders uit Diepenveen. Opgave is niet verplicht, maar is wel handig om een inschatting te maken van de opkomst. Aanmelden kan via duurzaamdiepenveen@gmail.com.

www.duurzaamdiepenveen.nl

Meer berichten

Shopbox