De Waerdenborch behaald het vignet Gezonde School

Holten - De Waerdenborch heeft voor haar beide locaties in Holten en Goor het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laat De Waerdenborch zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. De Waerdenborch is trots op dit behaalde resultaat!

De Waerdenborch doet veel aan het stimuleren van een gezonde leefstijl bij leerlingen en medewerkers. Het aanbod in de schoolkantine is gezond en reeds beloond met een 'zilveren schoolkantineschaal', het aanbod in de automaten is gezond, energydrankjes blijven buiten de deur, in de kantine is een watertappunt voor de leerlingen en in de lessen is er aandacht voor een gezonde leefstijl en voedingsgewoonten.

Annemarie Herder (binnen De Waerdenborch aangesteld als Gezonde School-coördinator) is trots op het gezamenlijk behaalde resultaat. "We hebben als school het afgelopen jaar veel tijd en energie gestoken in dit thema. Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt De Waerdenborch voor actieve en gezonde leerlingen, gezonde voeding en heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen."

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties waaronder GGD's, Voedingscentrum, Hartstichting, Longfonds, VO-raad en diverse ministeries. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

Meer berichten