Molenenk Honing
Molenenk Honing (Foto: Saskia Hendrickx)

Molenenkhoning van de zorgtuin

Deventer - Zorgtuin de Molenenk breidt haar assortiment uit. Naast eerlijke en heerlijke groenten en fruit, is er nu ook honing.

Door een samenwerking met de imker van imkerij HaDie uit Olst, kunnen we nu stadshoning aanbieden. De imker heeft een aantal bijenkasten bij ons gezet en die bijen verzamelen op en rond de zorgtuin de nectar. Bijen kunnen tot 3 kilometer rondom de kast vliegen. Soms zelfs nog iets verder. Maar het grootste deel komt van 1 kilometer rondom de kast. Veel nectar zal dus ook uit het Nieuwe Plantsoen komen.

De bijen zetten de nectar om in honing en de imker heeft de honing uit de raten geslingerd en die zit nu in potjes. We zijn er heel trots op. Deze honing heeft een opvallend lichte kleur. Er zit veel linde in van de bomen rondom de akker. Daarnaast zal er ook kamille in zitten en een mengsel van alle andere kruiden en planten op en rondom de akker.

Om de bijen een beetje af te schermen hebben we afgelopen winter een halfrond wilgenhek gevlochten en daar binnenin allerlei bloemen geplant. Zo hebben we onze eigen bijentuin gecreëerd.

Het is goed om te realiseren dat bijen enorm belangrijk zijn. Zonder bijen geen groente en fruit. Dus geen lekkere aardbeien en bessen, geen courgettes, geen lekkere peultjes of sugarsnaps en ga zo maar door

Het is bekend dat het aantal insecten nogal afneemt. We proberen daar op de zorgtuin wat aan te doen. In twee en een half jaar tijd is het aantal insecten op de zorgtuin in ieder geval toegenomen. Er zijn tientallen vlinders, er zitten vele soorten sprinkhanen en elke dag ontdekken we wel een nieuw insect. Daarnaast zijn er dit jaar uitzonderlijk veel jonge padjes en kikkers en doen de vogels het heel goed.

Kom naar de zorgtuin voor de honing, groenten en fruit of als je dagbesteding nodig hebt. We zijn open op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur en zijn te vinden aan de Overstichtlaan 1 in Deventer, op het terrein van Het Groenbedrijf.

Tel. 06 – 28298243

Meer berichten