Inspectie van te restaureren atlas
Inspectie van te restaureren atlas (Foto: Pieter Leeflang)

Naar de Boekenmarkt? Bezoek dan ook Atelier Komma

Deventer - Op 5 augustus tijdens de Boekenmarkt kan men bij Atelier Komma de expositie bekijken van de Deventer fotograaf Pieter Leeflang met als titel “Het Boek en de Meester”

Dit voorjaar volgde Pieter het werkproces van boekrestaurator Henk Francino. De 8 prachtige foto’s die zijn ontstaan tonen aspecten van het werk van dit ambacht en leveren een verstild, bijna sacraal beeld op. Het samenspel tussen fotograaf en restaurator is zo verstrengeld dat je je kunt afvragen wie hier de Meester is.

Het werk van Pieter is in juni een onderdeel geweest van de expositie in CODA bibliotheek in Apeldoorn, waar zes leden van de Deventer Foto Kring hun invulling van het thema BOEK presenteerden. Nu zijn de foto’s teruggekeerd naar de plek waar ze zijn ontstaan. Zowel de foto’s als de werkplaats krijgen door de expositie een andere dimensie. Je herkent maar het is toch anders. Alsof er even in een onbewaakt ogenblik iets is blootgelegd wat anders niet zichtbaar is.

U bent van harte welkom in het pand Achter de Muren Vispoort 46 te Deventer. Pieter Leeflang (14.00-16.00) en Henk Francino (hele dag) zijn aanwezig.

www.atelierkomma.nl.

Meer berichten