Blue-bot en MakeyMakey bij bieb

Twello - Een heerlijke lange warme zomer en toch met plezier naar school? Dat kan deze zomer bij bibliotheek Noord-Veluwe. Niet in de schoolbanken maar een school met allerlei leuke (technologische) activiteiten waarbij iedereen actief mee kan doen!

Kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar kunnen leren programmeren met de Blue-bot en de Makey Makey. De Blue-Bot heeft 7 knoppen op zijn rug, maar kan ook via bluetooth geprogrammeerd worden door middel van een app. Door de transparante buitenkant kunnen de kinderen goed zien uit welke onderdelen de Blue-Bot is opgebouwd en welke onderdelen in werking worden gezet wanneer de Blue-Bot een opdracht wordt. De Blue-Bot kan tot en met 200 stappen geprogrammeerd worden, waardoor een eindeloze variatie aan routes kan worden gemaakt. Een echte uitdaging! Met de MakeyMakey leren de kinderen hoe de functies van de computer overgenomen kunnen worden met 2 draadjes! Ze veranderen alledaagse dingen in 'Touchpads' waardoor ze de computer kunnen aansturen. Zoals bijvoorbeeld muziek maken met een banaan. Kosten € 2,50 te voldoen op de dag zelf (gepast geld).

Deze workshop van twee uur vindt op twee woensdagen plaats; op 15 en 22 augustus van 14.00-16.00 uur in bibliotheek van Twello. Wel graag even aanmelden via de website van de bibliotheek. De andere activiteiten zijn ook te vinden op de website:

www.bibliotheekbibliotheekbrummenvoorst.nl

Meer berichten