Sproeien tegen de aanhoudende droogte. (foto: Roel Kleinpenning)
Sproeien tegen de aanhoudende droogte. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Sportgrasvelden later bespeelbaar door droogte

Deventer - Het Groenbedrijf voert elke zomer groot onderhoud uit aan de sportvelden in Deventer. Door de aanhoudende droogte groeit het gras dit jaar minder snel. Daardoor zijn de velden zeker twee weken later bespeelbaar. De gemeente heeft de sportclubs hierover geïnformeerd.

Door de aanhoudende droogte groeien de grasplantjes nauwelijks, waardoor de grasmat niet dicht groeit en de wortelontwikkeling achterblijft. Het Groenbedrijf probeert door te sproeien met grondwater de schade zoveel mogelijk te beperken, maar de temperaturen zijn zo hoog dat het water snel verdampt.

Het besluit om de onderhoudsperiode te verlengen is genomen op advies van Het Groenbedrijf en in overleg met de KNVB. Door de verlenging krijgen de velden de kans om zich te herstellen, zodat er in het najaar en voorjaar gesport kan worden op goede en veilige velden.

Als de droogte de komende weken aanhoudt kan het zijn dat twee weken verlenging niet genoeg is. Het Groenbedrijf bekijkt de komende tijd per veld wat de staat van het gras is en geeft dan een advies.

Meer berichten