Aanbieding Training Mental Health First Aid

Deventer - Dit najaar wordt de cursus Mental Health First Aid (afgekort MHFA) weer aangeboden in Deventer. In de eerste helft van dit jaar heeft een mooi aantal deelnemers deze cursus al gevolgd en de reacties zijn heel positief. De training wordt als zeer zinvol en leerzaam ervaren. Wellicht heeft u of iemand uit uw omgeving al aan één van de cursussen deelgenomen? Zo niet, dan is er vanaf september dus opnieuw de mogelijkheid om deel te nemen!

Als iemand in zijn vinger snijdt of het hoofd stoot, dan pak je thuis de EHBO-koffer. Maar wat doe je als een geliefde, een vriend, de buurman of je leerling of collega een paniekaanval krijgt of symptomen van depressie laat zien?

In de cursus Mental Health First Aid (MHFA) leer je eerste hulp te bieden aan mensen met (beginnende) psychische problemen. In de cursus krijg je informatie over psychische problemen en er is veel aandacht voor het aanleren van vaardigheden. Ook leer je hoe je kunt handelen wanneer iemand in een crisis verkeert.

Psychische problemen komen heel vaak voor. Mensen die in hun omgeving hiermee te maken krijgen, weten meestal niet wat ze kunnen doen en hebben dikwijls te weinig kennis om hier goed mee om te kunnen gaan. Veel mensen met psychische problemen worden negatief bejegend en ervaren vooroordelen (stigma). Ook worden psychische klachten niet altijd snel herkend. De drempel voor het zoeken van hulp in de geestelijke gezondheidszorg is voor veel mensen hoog. Er wordt dan te laat naar de juiste vorm van hulp gezocht. MHFA kan helpen deze drempel te verlagen en passende hulp te vinden.

Iedereen kan de cursus volgen. Er worden geen specifieke eisen gesteld. De cursus is ook geschikt voor (semi-) professionals die in hun functie te maken kunnen krijgen met mensen met psychische problemen. Door het volgen van de MHFA-cursus vergroot je je kennis en ontwikkel je vaardigheden om situaties te kunnen inschatten en op basis daarvan te handelen.

• Je leert hulp te bieden aan mensen met (beginnende) psychische problemen;
• je ontvangt informatie over veelvoorkomende psychische aandoeningen;
• je leert hoe je in een crisissituatie kunt handelen;
• je leert hoe je de juiste hulpdiensten kunt alarmeren;
• je ontvangt na afronding van de cursus een certificaat.
Dit najaar staan 3 cursusmomenten op de planning:
• Woensdag 5, 12, 19 en 26 september, 's ochtends van 09.00-12.00 uur
• Dinsdag 2, 9, 16 en 30 oktober, 's avonds van 19.00-22.00 uur
• Dinsdag 6, 13, 20 en 27 november, 's ochtends van 09.00-12.00 uur

Alle cursussen vinden plaats in Deventer, de exacte locaties zijn op dit moment nog niet bekend.

Normaal gesproken is de prijs voor deze cursus € 275 per persoon, maar via een speciale regeling van de gemeente Deventer mogen wij u deze cursus aanbieden voor slechts € 25!
Neemt u deel in het kader van uw beroep (dus als professional), dan bedraagt de eigen bijdrage € 50

De volgende link geeft een overzicht van de beschikbare cursusdata en de mogelijkheid om u in te schrijven: https://www.mhfa.nl/cursussen-deventer/
Mocht u meer informatie willen, dan kun u natuurlijk altijd met ons bellen of mailen voor meer informatie: 0570-604900 of info@impluz.nl

Meer berichten