Workshop improvisatiekoken van het seizoen

Deventer - Als je een moestuin of groentepakket hebt kook je automatisch volgens het seizoen. Niet het recept maar het aanbod van groenten bepaalt wat er op je bord komt. Dat kan weleens lastig zijn met de overvloed van de zomer (huh nog meer sla?) of als je geconfronteerd wordt met een onbekende groente (wat moet ik nu met palmkool...).Wil je leren hoe je flexibel kunt koken zodat je groenten niet op de composthoop belanden? Schrijf je dan in voor deze workshop! De workshop wordt gegeven op vrijdag 10 augustus en herhaald op zondag 16 september.

De workshop is een initiatief van Velt afdeling Deventer-Zutphen in samenwerking met BD boerderij de Oosterwaarde. De Oosterwaarde levert produkten direct van het land aan de consument via een afhaaladres in de buurt. We maken gebruik van wat er op de boerderij aanwezig is en gaan daarmee aan de slag!

Op 4 juli jl vond voor de eerste keer de workshop improvisatie koken plaats op BD boerderij de Oosterwaarde in Diepenveen. Met de oogst van de boerderij, een greep in de voorraadkast en wat basistechnieken verraste de deelnemers zichzelf en elkaar. "Grappig hoe goed het ging en hoe we het met weinig ruimte en middelen allemaal voor elkaar kregen", aldus een van de deelnemers.

Velt is de vereniging voor Ecologisch Leven (koken) en Tuinieren. De workshop wordt gegeven door Cathy Verschoor: Velt-lesgever en deelnemer/vrijwilliger op de Oosterwaarde. Het groentepakket van de Oosterwaarde inspireerde haar tot het schrijven van een recepten blog: keetmee.wordpress.com.

Wanneer: vrijdag 10 augustus 2018 van 18:00 tot 20:30 Deze workshop wordt nogmaals aangeboden op zondag 16 september van 14:00 - 16:30 uur
Plaats: BD boerderij de OOsterwaarde (Sallandsweg 6, 7431PX Diepenveen)
Prijsinfo: prijs: €15,- voor Velt leden en deelnemers Oosterwaarde, €22,50 voor niet-leden inclusief koffie/thee en ingrediënten

Geef je op bij veltdz@gmail.com!

Meer berichten