Freek de Jonge zorgde voor een luchtige en vrolijke noot. (Foto Gerreke van den Bosch)
Freek de Jonge zorgde voor een luchtige en vrolijke noot. (Foto Gerreke van den Bosch)

Tuinfeest verrassend veelzijdig

Gerreke van den Bosch

Deventer - Het jaarlijkse Tuinfeest in het hartje van Deventer kende vele gezichten. Niet alleen gevoelige Poëzie maar ook luchtige optredens.

De opening was om vier uur in de Kloostertuin met de aankondiging van het nieuwe Overijsselse Dichtersgilde met vier jonge dichters uit alle windstreken. Ook onze stadsdichter Wibo Kosters maakt deel uit van dit veelbelovende collectief. Hij lanceerde zijn eerste bundel. 

Freek de Jonge trad op met zijn band. Van tevoren gaf hij al aan "Wij spelen een half uur dat de stukken eraf vliegen. Hits, luisterliedjes, rock and roll classics. Tussendoor een enkel verhaal en een ouwe mop. Maar wel om te lachen. Waar we overigens nauwelijks tijd voor laten. Want een half uur vliegt om".

In een half uur gebeurde er wel het een en ander op het podium. Zo bleek Freek opeens zijn tekst niet meer te kennen. Zingend liet hij dat weten aan zijn gitarist die hem zijn telefoon in handen duwde met de tekst, vervolgens kon de zingende cabaretier het niet lezen. Nadat de tekst uitvergroot werd, leek de on-line verbinding het te begeven. De lachers had hij op zijn hand en de anderen zette hij zoals wel vaker op het verkeerde been.
Vermakelijk was het zeker en dat was het abrupte einde ook...Na al wat grappen gemaakt te hebben over het strakke tijdschema, trokken ze halverwege een reggaenummer gewoon de stekker eruit... tijd is om, niets aan te doen. En weg waren ze. 

Meer berichten