Weet u wat theatersport is?

Deventer - Het is donderdagavond. In een bovenzaal van het Burgerweeshuis in Deventer stappen verschillende mensen de ruimte binnen. Met werkelijk geen enkel idee wat ze te wachten staat. Ze hebben zich opgegeven voor een cursus theatersport. Maar wat is dat eigenlijk?

Theatersport is het meest bekend in de vorm die we hebben gezien op televisie bij de Lama's en De vloer op. Het is het spelen van scenes door acteurs op basis van willekeurige informatie. Dus totaal onvoorbereid toch een leuk verhaal bedenken en spelen. Zonder vaste teksten, zonder decor, zonder kostuums.

Dat maakt theatersport tot een speeltechniek waarbij vooral een beroep wordt gedaan op het kunnen improviseren door mensen. En dat kan iedereen. Tijdens een beginnerscursus wordt je geholpen bij het ontdekken wat werkt (en wat niet). Zodat je flexibeler wordt in het 'denken' en makkelijker tot spelen komt. Dat zijn vaardigheden die belangrijk zijn bij theatersport maar ook erg bruikbaar zijn in het dagelijkse leven.

Op donderdag 6 september start Deventer Theatersport de 10e cursus voor beginners. Er zijn nog enkele plekken vrij voor wie in 6 weken een hoop plezier wil beleven. En daarnaast wil ontdekken wat er allemaal mogelijk is als je gaat improviseren! Schrijf je in via www.deventertheatersport.nl/inschrijven

Meer berichten