Vredesmars in Deventer

Deventer - Op 21 september is de dag van de vrede. Op deze dag zal in Deventer als onderdeel van een groter vredesevenement een 'Walk of Peace' plaats vinden, geïnspireerd op de 'Prayers of the Mothers' mars, een initiatief van Women Wage Peace dat in 2016 voor het eerst werd uitgevoerd.

In dat jaar organiseerde deze groep vrouwen een lange mars, dwars door de woestijn, van het noorden van Israël tot aan Qasr el Yahud. Een voettocht waarin zowel Palestijnse, als Israëlische vrouwen zich verenigden in een roep om vrede. De tocht werd vergezeld met het lied 'Prayer of the Mothers'. In 2016 werd het lied ook in Nederland (Arnhem) gezongen en vorig jaar in Deventer. Nu dus weer in Deventer. Iedereen is welkom: vrouwen, maar ook mannen.

Hoe het werkt? Op vier punten in de stad zullen mensen zich verzamelen. In het wit gekleed, in alle eenvoud. We verzamelen op een van de vier plekken waar het startsein voor de wandeling wordt gegeven: Vogeleiland, Kapjeswelle, Pothoofd en Bolwerksmolen. Om 11.30u zal elke groep gaan lopen, in een lange rij achter elkaar, richting het nieuwe stadhuis van Deventer, gelegen op het Grote Kerkhof 1. Tijdens het lopen zal niet gesproken worden. Wel zal het Engelstalige couplet van 'Prayer of the Mothers' worden gezongen:

From the North to the South
From the West to the East
Hear the prayer of the mothers
Bring them peace, bring them peace

Eenmaal aangekomen op het stadhuis, zijn we om 12.00u twee minuten stil. Daarna zal het lied nogmaals gezongen worden, maar nu ook met de Arabische en Hebreeuwse versie van het Engelstalige couplet. Er zal een vredesgebed zijn, er zullen vredeskaarsen aangestoken worden, een enkele speech en er zal afgesloten worden met het vredeslied 'Od yavo shalom aleinu’.

Om 12.30u begint het middagprogramma van de Middag van de Vrede.

Aanmelden en meer informatie: https://www.zonnelied.nu/middagvandevrede.

Meer berichten