Richard van Ingen (tweede van rechts) nam voorafgaand aan Go Ahead Eagles – FC Volendam samen met zijn vader een bezoekje aan de radiokamer van De Adelaarshorst. (Foto: Henny Meyerink)
Richard van Ingen (tweede van rechts) nam voorafgaand aan Go Ahead Eagles – FC Volendam samen met zijn vader een bezoekje aan de radiokamer van De Adelaarshorst. (Foto: Henny Meyerink) (Foto: )

'Supporters in Vak 8 staan als één man achter de club'

Deventer - De Adelaarshorst is in het seizoen 2018/2019 weer het Home of duizenden seizoenkaarthouders. Hoe beleven zij vanaf hun vaste plaats en in hun eigen vak de thuiswedstrijden van Go Ahead Eagles?

Richard van Ingen moedigt zijn team elke thuiswedstrijd aan vanuit vak 8 op de Brinkgreverweg-tribune. Afgelopen vrijdag nam hij voorafgaand aan de wedstrijd Go Ahead Eagles – FC Volendam (3-0) samen met zijn vader een kijkje in de radiokamer van De Adelaarshorst.

Eagles-supporter sinds:
Sinds mijn elfde kom ik al bij Go Ahead Eagles. Inmiddels is dat alweer ruim 25 jaar geleden. Het is het bekende verhaal: mijn vader nam me mee naar De Adelaarshorst en voor je het weet, heb je het Eagles-virus te pakken. Na een paar jaar IJsseltribune en enkele jaren op de B-Side heb ik enige tijd geen seizoenkaart gehad omdat ik regelmatig op vrijdagavond moest zaalvoetballen.

Seizoenkaarthouder sinds:
Inmiddels heb ik alweer ruim tien jaar een seizoenkaart op de B-Side. Daar zit een leuk verhaal achter. Destijds trouwde mijn zwager met mijn zus. Ik was ceremoniemeester tijdens hun bruiloft en als dank hiervoor kreeg ik van hem een seizoenkaart cadeau.

Mooiste Eagles-moment:
De gewonnen bekerwedstrijden tegen Feyenoord en de rentree van Marc Overmars zijn mooie momenten die me zijn bijgebleven. En natuurlijk de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2012/2013, waarin FC Volendam in De Adelaarshorst naast het kampioenschap greep doordat Go Ahead Eagles met 3-1 won. Vervolgens promoveerden wij door in de finale van de play-offs FC Volendam te verslaan.

Verwachtingen 2018/2019:
Ik kijk met een positief-kritische blik naar de start van het huidige seizoen. Die is natuurlijk prima, maar we hebben natuurlijk nog niet tegen de echte topploegen gespeeld. Die realistische houding zie ik gelukkig ook terug bij John Stegeman. De tijd zal leren hoe goed we daadwerkelijk zijn, maar een plaats in het linkerrijtje en een plek in de play-offs moeten zeker mogelijk zijn.

Sfeer in vak 8:
Elke wedstrijd rijden we met een groep van vijf jongens vanuit Vaassen naar De Adelaarshorst. In Vak 8 maakt het vervolgens anderhalf uur niet uit wie je bent of welk beroep je doordeweeks beoefent. Iedereen heeft op vrijdagavond hetzelfde doel en staat als één man achter Go Ahead Eagles. Al met al is een wedstrijd van Go Ahead Eagles voor mij een lekker begin van het weekend.
 

Meer berichten