Nieuw cultuurinitiatief in Deventer van start

Leerlingen Circustheaterschool De Klim
Leerlingen Circustheaterschool De Klim (Foto: Marit Broekhuysen)

Deventer - Circustheaterschool De Klim en de Deventer Jeugdmusical bieden vanaf dit seizoen hun lessen aan op een nieuwe locatie: de voormalige Mavo aan de Van Hetenstraat 57 in de wijk Keizerslanden. Deze locatie wordt hiermee de thuisbasis van een prachtig plan dat een half jaar geleden gelanceerd werd: Apollo, een groot huis voor kleine kunsten.

Apollo is een initiatief van de twee organisaties samen met Muziekhuis Deventer en Taalhuis Deventer. Deze laatste twee hopen in de loop van het jaar ook te kunnen verhuizen naar de Van Hetenstraat.

De samenwerking tussen de vier organisaties biedt interessante mogelijkheden om gezamenlijk nieuw aanbod te ontwikkelen voor leerlingen, voor de buurt en voor scholen. Zo start dit seizoen al een samenwerking tussen kinderkoor ZingDing (Muziekhuis) en de Deventer Jeugdmusical. In Apollo komt expertise op het gebied van theater, circus, muziek en dans én ervaring met het werken met scholen, ouderen en inwoners van verschillende culturele achtergronden samen.

Op 15 september kan er al een kijkje genomen worden op de nieuwe locatie. De twaalf oudste leerlingen van CircusTheaterschool de Klim openen het seizoen met een voorstelling in de nieuwe zaal. De voorstelling is geïnspireerd op “The Wave”. Met een mix van grond- en luchtacrobatiek, dans en muziek vertellen zij hun verhaal. Een sprankelende, poëtische voorstelling over het zoeken naar eigenheid in een groep waar iedereen hetzelfde moet doen. Aanvang 19.00 uur. Entree gratis.

Meer berichten