Open opkomsten scouting Gelre Groep Twello

Twello - Durf jij de uitdaging aan? Zaterdag 15 september van 14.00 – 16.00 uur zijn er open opkomsten en kunnen alle kinderen van 5 – 11 jaar vrijblijvend komen spelen bij scouting Gelre Groep in Twello. Elke zaterdagmiddag om 14.00 uur komen de "Bevers" (meisjes en jongens van 5 – 7 jaar) bijeen, evenals een meisjesgroep 7 – 11 jarigen (de Shantiwelpen) en een gemengde groep 7 – 11 jarigen (de Zamiwelpen). 

Het clubhuis is gelegen aan de Stinzenlaan 80 in Twello. Er zijn geen kosten  verbonden aan de open opkomst. En ja,  ouders en vriendjes/vriendinnetjes zijn natuurlijk ook welkom!

Wat doe je bij scouting?
Als je nieuwsgierig bent wat je allemaal kunt doen bij scouting is dit je kans om het gewoon zelf mee te maken. Want scouting staat voor uitdaging. Bij scouting besteden kinderen op een actieve manier hun vrije tijd, als het even kan buiten en ook de fantasie komt volop aan bod. De activiteiten zijn uiteraard afgestemd op de leeftijd en zijn zeer afwisselend. Sport en spel, speurtochten, hutten bouwen in het bos, creatieve activiteiten, kampvuur stoken, je eigen eten maken, samenwerken en nog véél meer. Er wordt gespeeld aan de hand van een thema. Voor de Bevers is dat het dorp Hotsjietonia met diverse themafiguren. Professor Plof woont er, en hij houdt erg van proefjes doen. Maar of dat altijd lukt? Ook bij de Gelre loopt hij bijna wekelijks in het echt rond. Het thema van de Welpen is het Jungleboek. Maar ervaar het gewoon zelf!

Ook voor 11 – 14 jarigen
Voor meiden en jongens van 11 – 14  jaar zijn er twee mogelijkheden, een groep op woensdagavond 19.00 uur en een groep op vrijdagavond 19.00 uur. Vanavond en op 14 september zijn hier de open opkomsten.

Wil je leiding worden?
Raak je geïnspireerd door de mogelijkheden van scouting en wil je je ook wel inzetten voor deze prachtige vorm van jeugd- en jongerenwerk? Wij zijn dringend op zoek naar leiding voor de groep 7 – 11 jarigen. Kom dan ook gerust naar de open opkomsten om de sfeer te proeven en kennis te maken.
Ook "deeltijd-leiding geven" is mogelijk, bijvoorbeeld 1x per 2 weken. Ervaring is niet nodig (Scouting Nederland biedt volop opleidingsmogelijkheden, die door de groep worden betaald), enthousiasme uiteraard wel! We zien er naar uit kennis met je te maken!

Je bent welkom!
Scouting Gelre Groep is een hele gezellige scoutinggroep waar je je snel thuis zult voelen. De opkomsten worden begeleid door teams van deskundige en enthousiaste vrijwilligers. Zo nemen zij deel aan traingsprogramma's van Scouting Nederland. Meer weten? Kijk op www.gelregroep.nl of op  www.facebook.com/scoutingtwello. Ook kunt u contact opnemen met het secretariaat via  06 – 51 05 36 38. 
 

Meer berichten