Zo lang mogelijk deelnemenmet Alzheimer

Deventer - Mira Holtmaat uit Twello heeft geprobeerd haar moeder zolang mogelijk te laten deelnemen aan de leuke dingen die ze buiten de deur deed. Hoe kun je de kwaliteit van leven met kleine dingen verbeteren? Wat kun je met de juiste bejegening bereiken? Hoe kun je je verbinden met de persoon met dementie, maar ook met de omgeving van deze persoon? Hoe kun je dit als mantelzorger praktisch bewerkstelligen? Het is vooral het denken in mogelijkheden. Wat kan de buurt of wijk doen om hier aan tegemoet te komen. Een persoonlijk verhaal van het leven buiten de deur met dementie en wat je als mantelzorger hier in kunt betekenen.

Op maandag 17 september is er weer een Alzheimercafé in De Schalm, Dreef 1. Inlopen kan vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur tot 21.30 uur. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid en de ruimte is rolstoeltoegankelijk. Aanmelden is niet nodig.

Voor informatie neem contact op met Annelies van Beem via (06) 11 31 04 82 of vergeetjeiets@gmail.com. Het programma is te vinden op Facebook: @AlzheimerCafeDeventer.

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn welkom. De gasten praten met elkaar over dementie, over de dingen die ze meemaken en over mogelijkheden voor hulp in de eigen woonwijk. In een gemoedelijke sfeer, net als in een gewoon café.
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden