Dag van de vrede

Deventer - Deventer gaat voor Vrede. Hoe belangrijk is vrede? Hoe kunnen inwoners van Deventer vrede voor iedereen dichterbij brengen? Wandel voor vrede; zing, ga in gesprek, bezoek de optredens of zend een boodschap de wereld in. 

Dat kan op vrijdag 21 september op de Dag van de Vrede, tijdens de Walk of Peace en de Middag van de Vrede. Doe mee en beleef compassie, begrip en vrede in het moment én maak vrede op langere termijn mogelijk voor iedereen. Deelname is gratis, aanmelden vooraf wordt op prijs gesteld. Deelnemers aan de Walk of Peace kunnen zich om 11.15 uur verzamelen op een van de vier plekken waar het startsein voor de wandeling wordt gegeven: Vogeleiland, Kapjeswelle, Pothoofd en Bolwerksmolen. Om 11.30 uur begint de wandeling richting de Burgemeestershof. De route gaat via de IJssel, door het centrum van Deventer en door het Rijsterborgherpark.

De deelnemers zijn in het wit gekleed en iedereen is uitgenodigd mee te lopen. De wandelaars zijn om 12.00 uur aanwezig bij de opening van de Middag van de Vrede. De middag begint op de Burgemeestershof, het binnenhof van het Deventer Stadhuis. Wandelaars en andere aanwezigen sluiten daar om 12.00 uur aan bij de wereldwijde twee minuten stilte voor vrede. Daarna wordt gezamenlijk het vredeslied 'The Prayer of the Mothers' gezongen, is er een kort vredesgebed en steken zeven mensen van verschillende leeftijd en achtergrond elk een regenboogkleurige kaars aan.

De rest van de middag is er vrije in- en uitloop en wordt met elkaar op een laagdrempelige, informele manier stilgestaan bij vrede. Er zijn kraampjes van o.a. Amnesty International en het meldpunt Discriminatie, er klinkt muziek, bezoekers kunnen meedoen aan workshops en gesprekstafels, een wens achterlaten op de regenboog, een videoboodschap opnemen of via Amnesty brieven schrijven voor gevangenen. De Dag van de Vrede wordt om 17.00 uur afgesloten met een optreden van het multiculturele koor van het Muziekhuis Deventer.

Aanmelden kan op zonnelied.nu/vrede of via e-mail esther@zonnelied.nu of telefonisch 06 - 14120268.

Meer berichten