Kasozi school Jinja Oeganda
Kasozi school Jinja Oeganda (Foto: Etty goes Uganda)

Leerlingen Etty Hillesum Lyceum koken samen driegangenmenu voor goed doel

Deventer - Achttien leerlingen van locatie het Vlier, koken donderdagmiddag 18 oktober samen met 18 leerlingen van locatie De Marke Zuid een heerlijk driegangendiner.

Onder leiding van twee docenten consumptief bereiden de leerlingen van de beide locaties, gedurende de middag het sponsordiner voor. Het diner, voor ongeveer 50 gasten, vindt die avond plaats van 17:00 uur tot 20:30 in schoolrestaurant ‘t Etmaal, van het Etty Hillesum Lyceum.

Het is voor de tweede keer dat leerlingen van twee verschillende locaties van het Etty Hillesum Lyceum samen een sponsor actie hebben voor het project Etty Goes Uganda. In 2016 was het sponsordiner een groot succes. De beide groepen leerlingen volgen een andere stroom binnen de school. Op het Vlier volgen de leerlingen een HAVO of VWO opleiding, op De Marke Zuid volgen de leerlingen een Basis of Kader opleiding.

Het sponsordiner is georganiseerd door de leerlingen van het Vlier, die in februari 2019 naar Oeganda gaan. Ze zamelen geld in voor de twee partnerscholen in Oeganda waar het Etty Hillesum Lyceum een langdurige samenwerking mee is aangegaan. Het leek ze leuk om met leerlingen van een andere locatie een actie te doen, omdat sinds enige tijd alle locaties van het Etty Hillesum Lyceum betrokken worden bij dit mooie project. De keuze viel op De Marke Zuid omdat de leerlingen daar een opleiding volgen met het accent op Horeca en Commercie.

Tijdens het diner zal o.a. de verhalendichter Renske Kwikkel een muzikaal intermezzo verzorgen. Het beloofd een fantastische avond te worden. Wilt u dit goede doel steunen en bij ons komen eten dan kunt u zich aanmelden door een mailtje te sturen naar r.grootkoerkamp@ettyhillesumlyceum.nl.

Meer berichten