Rechtop in actie op de Ouderendag

Rechtop in actie op de Ouderendag

Deventer - Binnenkort is het weer Nationale Ouderen dag. Op deze dag staat het vervullen van wensen van ouderen centraal. Veel ouderen voelen zich alleen en willen graag naar buiten, hun stad in. Daarom organiseert Rechtop, voor senioren  die in een verzorgingshuis wonen op donderdag 4 oktober in de ochtend een stadswandeling. Het gaat om bewoners van St. Jurriën en van Groote en Voorster. Velen van hen zijn aangewezen op een rolstoel.

Dit jaar wordt er een bezoek gebracht aan de nieuwe bibliotheek. Bij Oscar, de lunchroom van de bibliotheek, staat koffie met iets lekkers klaar. Daarna wordt er een rondleiding gegeven. Vervolgens begeleidt Stichting Gilde de wandeling rondom de Lebuineskerk. De bewoners van St Jurien worden met busjes gebracht. Carinova sponsort dit vervoer. Ook de bibliotheek, Oscar  en Stichting Gilde bieden hun diensten gratis aan.

Rechtop wandelt met senioren
Een van de wekelijkse Rechtop activiteiten is het wandelen met senioren. Een aantal is aangewezen op een rolstoel. Met diverse verzorgingstehuizen in de stad is een mooie samenwerking gegroeid. Een samenwerking waarbij alleen maar winnaars zijn: de senioren hebben een leuk uitje, de vrijwilligers van Rechtop maken zich nuttig en de zorgorganisaties kunnen hun bewoners een extraatje bieden. De stadswandelingen die jaarlijks in het kader van de Nationale Ouderen dag worden georganiseerd door Rechtop, zijn steeds weer een groot succes. Na afloop zijn er lachende gezichten en tranen van blijdschap. De Oudjes genieten intens van het rondje door hun stad. 

Vrijwilligers
Ongeveer 25 vrijwilligers begeleiden het uitje. Hier onder zijn vele 'nieuwe Nederlanders'. Zij komen onder meer uit de taalgroep van Rechtop en uit project 'Aan de slag', uitgevoerd door de VCD. Voor al de betrokken vrijwilligers staat er, als dank, na afloop van de wandeling een 'hollandse pot'  klaar bij Villa Voorstad. Deze wordt door de buurtbewoners bereid.

Rechtop
Rechtop is een uniek project. Het 'meedoen' wordt gestimuleerd en gefaciliteerd. Meedoen is gezond voor de mens en zijn omgeving.  Sociale contacten worden uitgebreid en er worden maatschappelijk zinvolle activiteiten uitgevoerd. Ieders bijdrage is waardevol. Dit maakt trots en versterkt het gevoel van eigenwaarde. Door Rechtop vrijwilligers wordt jaarlijks zo'n 40.000 uur maatschappelijke arbeid verricht. Er is onder meer een Klussendienst, Tuindienst en Wandelgroep. Bij de activiteiten zijn meer dan 2.000 Deventenaren betrokken.
 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden