Workshop Ismakogie in Twello

TWEello - AU AU AU Pijn in de rug, voeten, heupen, schouders, in de nek of bijvoorbeeld in de armen, dit hoor ik regelmatig om mij heen. Bij de één speelt de pijn zo nu en dan op en bij een andere zijn de klachten vaker aanwezig of bij bepaalde bewegingen zelfs continue.

Daarbij komt ook nog eens een volle agenda want er wordt tegenwoordig wat gevraagd van ons. Kun je extra werken, oppassen? Wij komen morgen op de koffie kan toch wel he? En dan tussen de bedrijven door zijn er de klussen die in en om het huis gedaan moeten worden. Een natuurlijke reactie is het afschuiven van de kwalen op de volle agenda -> ik ben druk geweest of  ik ben ook niet meer de jongste. Daar zit wel iets in, maar laat uw leeftijd en agenda daarin geen rol spelen. Door het verbeteren van uw houding blijft uw lichaam soepel.  

Kijkt u weleens via een winkelruit naar uw zelf? Wanneer u dit gaat doen, kijk dan eens naar uw houding. U denkt dat u het goed doet, maar is dat zo? Bent u zich echt bewust van uw manier van zitten of staan? Zolang u geen klachten heeft, is het begrijpelijk dat u zich niet of nauwelijks realiseert hoe u staat of zit. Laat staan wat de impact van uw houding is op de langere termijn. Bij klachten gaan wij, vaak, automatisch beter staan omdat dit beter voelt. Hoe jammer is het dan dat wanneer het lichamelijk beter gaat, wij in onze oude houding terugvallen. Dit gebeurt omdat het vertrouwd voelt. Vaak nodigen de banken/stoelen ons daartoe uit. Loungebanken geven het gevoel van ontspanning,  maar voor ons lichaam is dit zeker niet het geval. U hangt in de stoel of bank, dit kan best wel even prettig zijn, maar na een tijdje gaat u toch schuiven of anders zitten. Opstaan van de loungebank of stoel is daarbij niet gemakkelijk.

Een juiste houding. Eigenlijk weten wij wel hoe het moet, maar gedurende ons leven raken wij het kwijt. Een jong kind beweegt van nature goed, maar een kind spiegelt zich aan ouders en andere mensen om zich heen. Onze leefstijl heeft ook invloed op onze houding, lage keukenkastjes bijvoorbeeld, hierdoor hoeven de armen niet meer omhoog. Hoe dan wel? Door middel van Ismakogie leert u uw lichaam dusdanig in te zetten waardoor uw lichaamshouding verbetert, u gaat zich beter voelen en soepeler bewegen.  Ismakogie is een houdings- annex beweegmethode, het is geen therapie, maar heeft wel degelijk een positieve invloed op gewrichten en ledematen. Het is een methode waarbij u leert het hele lichaam in te zetten, vanuit de voeten, hierdoor wordt de wervelkolom ondersteunt, u groeit letterlijk een paar centimeter.

De aangeleerde bewegingen kunt u overal en door de dag heen toepassen. Voor derden is het niet of nauwelijks zichtbaar.   Door gebruik te maken van eenvoudige, vloeiende en rustige oefeningen leert u, uw lichaamshouding te verbeteren, waarbij het lichaam zich ook ontspant. Uit de voorgaande cursus bleek hoeveel baat de deelnemers al hadden bij een juiste sta-houding, de bewustwording bij het opstaan en het gaan zitten. Resultaten bleven niet uit, klachten verminderden of verdwenen zelfs. Dat is zo mooi om te zien en te horen. Een uur bewust met je lichaam bezig zijn door middel van Ismakogische  bewegingen geeft ook geestelijke rust.

De term mindfulness kreeg ik terug van deelnemers. Het is voor iedereen toepasbaar en het gezegde: er leiden meerdere wegen naar Rome wordt toegepast, waardoor iedereen mee kan doen, ongeacht de leeftijd en klachtenpatroon. Door Ismakogie houdt uw lichaam soepel, voelt u zich fitter doordat balans en stabiliteit verbetert worden. Hoe wat waar Tijdens de Ismakogie hoeft u geen speciale kleding aan, als het maar comfortabel zit, een trainingsbroek mag uiteraard ook.

Ik hoop dat uw nieuwsgierig bent geworden en ik nodig u hierbij uit om aan een workshop mee te doen, met als thema: Uit het hoofd en in het lichaam deze geef ik op maandagmorgen 15 oktober in het gebouw van Tijssen Coaching & Weerbaarheid aan de Klokkenkampsweg 25, in Twello, van 09.00 Ð 10.30 uur en op donderdagavond 18 oktober van 20.30 tot 22.00 uur in het Irenegebouw aan de Dorpsstraat 8, in Twello. Kosten voor de Workshop zijn 25 euro. Voor aanmelden of vragen kunt u mailen naar ismakogie.twello@gmail.com Voor informatie kunt u ook bellen naar Carin Knops 0571-276897.  

Meer berichten