Spooktocht: de legende van buurtschap 't Venne

Loo-Bathmen - In buurtschap 't Venne in Loo-Bathmen (gemeente Deventer) zegt een legende dat bij maansverduistering spoken opstaan en door de bosrijke omgeving en langs de oude schipbeek gaan spoken.

Dit was voor buurtvereniging 't Venne al weer bijna 30 jaar geleden aanleiding om spooktochten te organiseren. In het begin op kleine schaal, maar op dit moment uitgegroeid tot een vast begrip in de regio en ver daarbuiten. Want in de afgelopen jaren zijn er vanuit het hele land mensen geweest, die ook wel eens wilden zien en beleven van de legende van buurtschap 't Venne.

In een oude schuur wordt verteld over de legende en daar krijgt men, met de eigen groep een opdracht mee. Een ervaren gids leidt de groep rond via een mooie looproute met veel spannende momenten en humor. De jarenlange ervaring staat garant voor een avond waar men nog lang over na kan praten. Op dit moment zijn de vrijwilligers al druk bezig om de nieuwe ideeën die bedacht zijn in werkelijkheid te realiseren. Want ook al is de buurtschap al bijna 30 jaar actief met deze spooktochten, elk jaar probeert men wel weer nieuwe ideeën te bedenken, zodat ook mensen die al een keer eerder hebben meegelopen, ook weer verrast zullen staan. Want voorbereiden voor deze tocht lukt niet. Het is altijd weer afwachten wanneer het verwachte toch nog onverwacht komt.

De data voor dit komende seizoen zijn op zaterdag 3 november, 10 november, 8 december, 12 januari, 2 februari en 2 maart. Dus voor personeelsfeesten, sportclub, familiefeest of vriendenfeest kan men een heerlijk avondje genieten. De minimale leeftijd is vanaf 13 jaar. Voor meer informatie en opgave kijk op http://veenspoken.wixsite.com/tvennespooktocht of contact opnemen met 0573-221247.

Meer berichten