Herfstmarkt op De Oorsprong: meer dan 30 kraamhouders doen mee

Deventer - De herfst is begonnen. Na een stralende en heel droge zomer is er net op tijd voldoende regen gevallen om de eikels zo te laten groeien dat er toch genoeg voedsel is in het bos. De IJssel staat nog steeds heel laag, dus het is nog niet over. Maar het ene frisse buitje wisselt af met een periode met een stralend blauwe lucht. Tijd dus voor een uit de kluiten gewassen streekmarkt. We hebben dit keer een groot aantal nieuwe deelnemers en het is dus de moeite waard om weer eens te komen kijken. Gewoon op de vertrouwde zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Veel nieuwe kraamhouders dit keer, naast de vertrouwde gezichten. Met een bezetting van rond de 35 kraamhouders is de markt goed bezet. Eten en drinken, leuke spulletjes en misschien een stoelmassage? In ieder geval zijn er vis, kaas, groenten, superlekkere koffie, lekkere dingen om te snoepen en veel om te bekijken. Natuurlijk producten van de kraamhouders zelf, uit de streek van de mensen die het zelf maken. Het gaat uiteindelijk toch om eten van lokale leveranciers zodat je inzicht krijgt in wat je eet en waarom het zo lekker is. 

De enthousiaste ondernemers op De Oorsprong maken de plek tot waar zij voor bedoeld is: een ontmoetingsplaats voor Salland waar biologische producten worden geteeld en ambachtelijke streekproducten worden gemaakt die je in de winkel kunt kopen, direct van de producent. 

Ook kun je lid worden van de inkoopcoöperatie waar je elke week biologische producten kunt bestellen tegen zeer schappelijke prijzen. Je kunt kiezen uit meer dan 300 producten, zoals verse groenten, zuivel, kaas, eieren, brood, vlees en kruidenierswaren. Op woensdagochtend besteld, staat het vrijdag of zaterdag voor je klaar. De coöperatie wordt georganiseerd door vrijwilligers.

14 oktober 2018 van 11.00 tot 17.00 uur Herfstmarkt op 'De Oorsprong', Spanjaardsdijk 68 Schalkhaar, toegang gratis en vrij parkeren

Meer berichten