ontwerpen Deventer kunstenaars
ontwerpen Deventer kunstenaars (Foto: Simone Cieraad)

Deventer kunstenaars ontwerpen collectors item voor Stichting Mojo51

Deventer - Met namen als Fleur Bekke, Egbert EGD, Kristjan Schwarz (K581) en Martin Geuzendam (Kikajon) heeft Stichting Mojo51 (voorheen WonderKids) een jonge generatie Deventer kunstenaars aan zich weten te binden voor het ontwerpen van een aantal unieke shirts en hoodies. Elk shirt en hoodie wordt op traditionele wijze met de hand gedrukt in drukkerij PressOn in de Nieuwstraat. De drukkerij hoopt met de opbrengst van de shirts meer jongeren in de drukkerij aan een leerwerktraject te kunnen helpen.

De Stichting ondersteunt met de leerwerkplekken in drukkerij PressOn jonge mensen die het lastig vinden om een plek op de arbeidsmarkt te veroveren. Dit kan zijn in de vorm van dagbesteding, leerwerkplekken en stages. Alles met de nodige begeleiding omlijst. Soms wordt een traject betaald door de gemeente, maar meestal niet. Daarnaast zijn de gelden die de stichting van de gemeente ontvangt meestal niet kostendekkend.

Na een gesprek met de kunstenaars waren we er al snel uit. Fleur, Egbert, Kristjan, Martin en onze enige Deventer stickerartist wilden hun creativiteit graag inzetten om de starters op de arbeidsmarkt te ondersteunen. De ontwerpen zijn uniek en eigenzinnig en worden door de jongeren in onze drukkerij PressOn op de shirts gedrukt. De kunstenaars hebben elk een geheel eigen stijl, dat zie je ook terug in de ontwerpen.

Wil je ook een van deze exemplaren bemachtigen? Loop bij drukkerij PressOn in de Nieuwstraat (nummer 51) naar binnen of stuur een mail naar info@press-on.nl. Kosten zijn 50 euro per shirt en 75 euro per hoodie.

Stichting Mojo51 organiseert activiteiten waarbij kinderen, jongeren en jongvolwassenen vaardigheden geleerd worden om ondanks de beperkingen binnen jezelf toch een goede start te kunnen maken in de samenleving. Drukkerij PressOn in de Nieuwstraat is één van die activiteiten die de Stichting ontplooit. PressOn is naast een drukkerij een sociale onderneming voor jonge mensen die hun kans willen benutten op de arbeidsmarkt.

Meer berichten