Hoe kies je zelf slim gezonde voeding?

Twello – November is al sinds jaren de Nederland Leest maand. Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne die zich voornamelijk afspeelt in de bibliotheek.

Sinds 2016 staat niet langer één boek centraal maar een thema. Dit jaar is gekozen voor voeding. Waarom de grootse openbare bibliotheken-campagne over eten gaat? Omdat wij zijn wat we eten. Volgens de wereldberoemde schrijver Umberto Eco heeft voedsel zelfs de geschiedenis bepaald. Toen hem gevraagd werd wat in zijn ogen de belangrijkste uitvinding van de afgelopen duizend jaar was, antwoordde hij 'De veredeling van bonen en peulen in de elfde eeuw. Hun toegenomen voedingswaarde zorgde dat mensen ouder werden, het heeft ons slimmer gemaakt en zo de Renaissance mogelijk gemaakt.' (The Atlantic, 2013).
De CPNB acht daarom de tijd rijp om de gehele maand november Nederland Leest te wijden aan Voeding. Dit jaar wordt er geen klassieke titel heruitgegeven maar het Geschenkboek Je bent wat je leest, met bijdragen over voeding van vijf specialisten: Rosanne Hertzberger, Joël Broekaert, Pierre Wind, Charlotte Kleyn en Marion Pauw. Ambassadeur van Nederland Leest, Ronald Giphart, schrijft het voorwoord.

Daarom heeft Bibliotheek Brummen|Voorst donderdag 22 november Liesbeth Oerlemans uitgenodigd voor het geven van een lezing/workshop. Ze is o.a. voedingsdeskundige, klinisch epidemioloog en docent voeding. Ze neemt de aanwezigen mee in een gesprek over suikers, koolhydraten en marketing. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ca. 21.30 uur. Locatie is bibliotheek Twello.

Meer berichten