Docenten en studenten vertellen dan meer over het Groene mbo-onderwijs, de (internationale) projecten en de beroepsmogelijkheden. (foto Jeroen Keep)
Docenten en studenten vertellen dan meer over het Groene mbo-onderwijs, de (internationale) projecten en de beroepsmogelijkheden. (foto Jeroen Keep) (Foto: Jeroen Keep)

Zone.college nieuwe naam AOC Oost en Groene Welle

Deventer - Kennismaken met groene beroepen, sfeer proeven en enthousiast worden. Dat zijn de ingrediënten van de open dag mbo van Zone.college. Op vrijdag 23 november opent de onderwijsinstelling haar deuren in voor aankomende mbo-studenten. Docenten en studenten vertellen dan meer over het Groene mbo-onderwijs, de (internationale) projecten en de beroepsmogelijkheden. 

Met een diploma mbo Groen op zak is veel mogelijk. De groene sector biedt veel verschillende banen op diverse niveaus. In Overijssel en Gelderland zijn er veel werkgevers in de agro- en food business. Daarnaast worden er met de toenemende aandacht voor natuur, duurzaamheid en voedselveiligheid veel nieuwe banen gecreëerd. Dat vraagt om goed opgeleide mensen met een gezonde en groene kijk op het leven.
Tijdens de open dag mbo op vrijdag 23 november in Almelo, Doetinchem, Deventer en Zwolle kunnen bezoekers via workshops, demonstraties en persoonlijke gesprekken kennis maken met de mbo-opleidingen die Zone.college biedt. Dit jaar lanceert Zone.college ook een nieuwe opleiding: Voeding & voorlichting. Met deze opleiding worden studenten in drie jaar voorbereid op functies zoals voedingsadviseur, voedingsvoorlichter of gezondheidscoach. Deze nieuwe opleiding wordt aangeboden in Zwolle en Almelo.

Nieuwe naam
Zone.college is de nieuwe naam van AOC Oost en Groene Welle. Sinds augustus werken de twee groene onderwijsinstellingen in Overijssel en Gelderland samen verder aan innovatief Groen en duurzaam onderwijs, dat nog beter aansluit bij de (beroeps)praktijk. 

Zone.college is een plek waar leerlingen en studenten groeien, leren over grenzen heen te stappen en waar ze zich thuis voelen. Leerlingen en studenten volgen hun opleiding in de vmbo.zone of in de mbo.zone. Zone staat letterlijk voor gebied, terrein, sector, specialisme, grond, bodem, regio en landschap. Deze woorden passen heel goed bij de groene achtergrond en het groene DNA van de onderwijsinstelling.
Kennismaken met de mbo-opleidingen van Zone.college kan tijdens de open dag in Almelo, Deventer, Doetinchem en Zwolle op vrijdag 23 november 2018 van 15.00 tot 21.00 uur. Voor de opleidingen Paardenhouderij, Paardensport of Hoefsmid kunnen geïnteresseerden ook terecht op manege Ruitersportcentrum Zwolle (Hollandseweg 15) of op manege Twentse Veld (Vliegveldweg 225) in Lonneker. Kijk voor meer informatie op www.zone.college of www.mbozone.nl.
 

Meer berichten