Marijke Groot met haar prijs
Marijke Groot met haar prijs (Foto: Menno Oosterhoff)

Deventerse wint Mind poëzie Award 2018

Deventer - Afgelopen donderdag 29 november was er in Amersfoort de uitreiking van de eerste landelijke Mind poëzieprijs. Marijke Groot uit Deventer won deze prijs en nam naast de Award ook de allereerste dichtbundel in ontvangst.

De dichtbundel bestaat uit de beste 70 gedichten van de gedichtenwedstrijd. Het thema van de gedichtenwedstrijd was 'open up' en had als doel om meer openheid te creëren op het gebied van psychische kwetsbaarheid. Het gedicht van Marijke heet 'Openheid' en gaat over een toevallige ontmoeting in Albert Heijn, waarin het gesprek net wat verder gaat dan: 'alles goed? Ja.'

Tijdens deze dineravond werd ook voor de tweede keer de Anthonie Kamerling award uitgereikt. Het KRO-NCRV programma 'je suis depri' ging er met deze prijs vandoor. Marijke publiceert regelmatig gedichten op Twitter: @marijkegroot.

Toevallig kwam twee geleden haar gedichten- en berichtenbundel 'Het was niet alleen maar leuk tijdens mijn depressie' uit. Het winnende gedicht 'openheid' zal in haar volgende bundel verschijnen.

Meer berichten