Vrijwilligers en vluchtelingen
Vrijwilligers en vluchtelingen (Foto: Goedele Monnens)

VluchtelingenWerk Deventer zoekt vrijwilligers

Deventer - Stel je voor dat je in een vreemd land terecht komt, waar je de taal niet spreekt en de weg niet kent. Waar de regels anders zijn en het openbaar vervoer of de gezondheidszorg niet zo werkt als je gewend bent.

Wat zou het dan fijn zijn als iemand je wegwijs maakt in die nieuwe wereld, zodat jij je thuis kunt voelen op je nieuwe plek. VluchtelingenWerk zoekt maatschappelijk begeleiders, die vluchtelingen begeleiden in de eerste periode in Deventer, waar zoveel dat nieuw voor hen is.

Maatschappelijke begeleiders
Het gaat om de eerste opvang in de gemeente, het regelen van allerlei praktische zaken en het op weg helpen in een voor hen onbekende gemeente. Denk bijvoorbeeld aan wegwijs maken van zaken in en rondom het huis, het zoeken van een huisarts, basisschool, het helpen bij de aanvraag van huurtoeslag, het leren kennen van de buurt en het helpen bij het afsluiten van een zorgverzekering. Nieuwe cliënten krijgen een vaste contactpersoon, die hen in de eerste periode begeleidt. De tijdsbesteding is minimaal 2 dagdelen per week.

VluchtelingenWerk biedt professionele ondersteuning, een betrokken en gemotiveerd vrijwilligersteam, een inwerkprogramma, cursussen en trainingen, een onkostenvergoeding en boeiend en zinvol werk.

Interesse? Neem dan voor meer informatie of aanmelding contact op met teamleider Pascale Verdonk via pverdonk@vluchtelingenwerk.nl
Je kunt ook meer informatie vinden op onze website: www.vluchtelingenwerk.nl/oostnederland/deventer en kijk bij de vacatures.

Meer berichten