Kerstballen
Kerstballen (Foto: nvt)

Een kerst-meezing-concert met sopraan Johannette Zomer tijdens het Dickens festijn in Deventer

Deventer - Hou je van zingen en vooral van samen zingen? Kom dan naar het 'Have yourself a merry – sing a long – Xmas. Een uniek kerstconcert waarin, naast aangemelde zangers, ook het publiek mee kan zingen met sopraan Johannette Zomer en het Zomer Academie projectkoor met onder anderen het Gloria van Vivaldi en kerstliederen op 15 december met de Evensong om 16.30 uur en een avondvullend concert om 20.00 uur in de Broederenkerk in Deventer.

Bezoekers kunnen na hun bezoek aan het Dickens festijn en alle activiteiten rondom Deventer Kerststad nog verder genieten bij het Kerst-meezing-concert georganiseerd door de Zomer Academie Zutphen in de Broederenkerk. Een gezellig familieconcert waarbij men samen Kerstliederen zingt en luistert naar mooie Carols en intieme Kerstliederen. In de pauze kunnen de bezoekers de uitgebreide kerststal bezoeken die de helft van de kerk in beslag neemt en genieten van glühwein.

Aan het Kerst-meezing-concert werken sopraan Johannette Zomer, alt Marian Dragt, het ZAZ-projectkoor mee onder leiding van dirigent Dirkjan Horringa en met de organisten Teus de Mik en Ton Zwartkruis.

Het Kerst-meezing-concert staat open voor iedereen die van zingen houdt. Het maakt niet uit of je beginnend zanger bent of ruime ervaring hebt met zingen: de unieke en overweldigende beleving van het samen zingen staat centraal. Je hoeft geen auditie te doen, maar wel een repetitie! Namelijk op 8 december repetitie in Zutphen van 11.00-16.00 uur (inclusief lichte lunch). Op 15 december repeteren we vanaf 14 uur in de Broederenkerk waarna we om 16.30 uur in de Evensong alvast de Carols en het andere Kerst repertoire gaan uitvoeren. Na een heerlijke maaltijd en nog een korte Gloria repetitie volgt er om 20.00 uur een avondvullend concert, met Carols en kerst repertoire voor de pauze en na de pauze het feestelijke Gloria.

De volgende (zon)dag gaan we op herhaling in Zutphen. Na een korte repetitie vanaf 15.30 uur brengen we daar een kortere versie van ons Kerstprogramma, maar sluiten ook daar af met het Gloria van Vivaldi

Meer informatie over aanmeldingen en kaartverkoop is te vinden op www.zomeracademiezutphen.nl
Kosten kaarten Kerst-meezing-concert 15 december € 19,50 (voorverkoop) , €21,50 (aan de kerk), €10,- (Studenten, jeugd tot 18)

www.zomeracademiezutphen.nl

Meer berichten