Foto:

'Take the Crown' bekroont inspanning

Deventer - Dansers uit heel Nederland stroomden zaterdag 1 december de stad in voor 'Take the Crown'. De grootste danscompetitie in Oost Nederland verdubbelde de cijfers van de eerste editie vorig jaar. ,,We hebben met dan 1000 kaarten verkocht!", jubelt Rory Turubassa die samen met Djerraldo Goedhart het evenement lanceert.

Door Gerreke van den Bosch

Beide ondernemers hebben een passie voor dansen en willen dit graag met anderen delen. ,,Ons doel is om de danscultuur naar het oosten te brengen. Wij willen mensen de competitieve sfeer laten ervaren van gedreven dansers die er alles aan doen om de 'Kroon' mee naar huis te nemen. Toen we vorig jaar het evenement op poten zetten, hadden we niet durven dromen dat het zo succesvol zou uitpakken. De dansers komen uit verschillende landen en de jury is bekend in de danswereld en van televisie," aldus organisatoren en entertainers Rory en Djerraldo.

Ook Rory is bekend in de dans- en televisiewereld van optredens in tv shows als 'So You Think You Can Dance', 'Ultimate Dance Battle' en 'Holland's Got Talent'. Daarnaast heeft hij zijn eigen dansschool 'All The Above' aan de Groenewold. ,,The sky is the limit. Wij zetten ons in om het maximale uit het hip hop dansen te halen in Deventer. Afgelopen jaar is het aantal deelnemers van 50 naar 160 gegaan. 80% is meiden en de leeftijd loopt van 6 tot 56 jaar. De oudste groep is de 30- plussers. Ik treed zelf ook nog op maar niet meer als solist. Ik dans commercieel en heb dat gedaan in commercials van onder andere Hornbach, Kruidvat en Nike."

Rory die zelf met dansen begon toen hij twaalf jaar was, is zaterdag blij dat hij omringd wordt door zoveel jong en sprankelend talent. ,,Ik ben hartstikke blij met wat we vandaag hebben neergezet. Ik heb 50 groepen uit het hele land. Het is één dag en je hebt één kans. Het is spannend: val je in de prijzen of niet...Het loopt zo goed dat wij erover denken om een tweede editie te organiseren, misschien een Summereditie. Maar eerst moeten we de evaluatie afwachten. Mochten we de kracht en de tijd hebben dan komt er deze zomer nog een vervolg. Misschien in een ander genre. Wat we nu brengen is choreografie en dan willen we battelen doen en freestylen."

De instructies van de 'spreekstalmeester' op het podium zijn goed te horen in de lobby van de schouwburg. Het is een wirwar van kleuren en mensen. In een hoekje staat een groepje meisjes uitbundig met hun heupen en haren te zwieren. Een kleine warming up voor hun grote moment op het podium voor een goed gevulde zaal. Indie de Groot (17) van Rory's dansschool zit in de selectie van adults en traint twee keer per week anderhalf uur voor de show die ze vandaag gaan neerzetten. ,,We zijn zijn een groep van acht personen en hebben een goede onderlinge band. We hebben een nieuwe dansdocente Carmen Smit en hopen dat we samen met haar een betere performance neer kunnen zetten. "

www.takethecrown.nl

Meer berichten